Európa be fog hódolni az iszlámnak – vallja a volt német kémfőnök

2023. december 08. 07:00

A német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője szerint a növekvő iszlám befolyás miatt az európai kultúrák fokozatosan elpusztulnak.

2023. december 08. 07:00
null

A volt német kémfőnök, Hans-Georg Maaßen, aggodalmát fejezte ki az európai kontinens jövője kapcsán, és meggyőződése szerint Európa hajlamos lesz a jövőben elfogadni az iszlám befolyását. Maaßen kritikát fogalmazott meg az európai migrációs politika ellen, és felhívta a figyelmet a mértéktelen bevándorlás veszélyeire. Magyarországon ezek a hangok már megszokottak, Németországban viszont ezeknek a kritikáknak teljesen más a helyiértéke – írta meg a Neokohn.

Maaßen úgy véli, hogy az iszlám befolyás eredményeképpen az európai kultúrák fokozatosan elpusztulnak.

Jövőkép nélkül

Szerinte a jelenségét már most is megfigyelhetjük, különösen a nagyvárosokban, ahol az „értékek elvesztése” alapvető problémát jelent Európában. Aggodalmát fejezte ki az iránt is, hogy nincs egyértelmű elképzelés arról, merre halad és hol lesz Németország és Ausztria 2030-ban.

Maaßen hangsúlyozta, hogy az európaiaknak hiányzik a küldetéstudat, és ezért alulmaradnak azokkal szemben, akik rendelkeznek olyan vallással vagy ideológiával, amely megadja nekik a választ erre a kérdésre. Kiemelte, hogy az európai emberek többségéből hiányzik a küldetéstudat.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a migránsokban, akiket néha lenéznek, mert kevésbé fejlett országokból érkeznek, jelen van ez a küldetéstudat. Ez pedig jelentős előnyt biztosíthat számukra hosszútávon.

„Egy teljesen más kultúra közeledik felénk. Erre egyáltalán nem vagyunk felkészülve, mert mi még arra sem vagyunk képesek, hogy a konfliktusokat erőszakkal oldjuk meg, mint ezek az arab államokból származó családi klánok. 

Ezek az emberek erőszakkal oldják meg a konfliktusokat, míg a közép-európaiak azt gondolják: ez csak bíróságon keresztül történhet”

 

– fogalmazott Hans-Georg Maaßen az Exxpress nevű osztrák lapnak.

Hozzátette, hogy „az európaiak azért fognak behódolni, mert egyrészt egyáltalán nem képesek érzékelni ezt a konfliktust, másrészt pedig nem képesek hasonló módon megoldani a konfliktusokat”.

***

Nyitókép: Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2023. december 09. 02:33
2 magyar mondás jut eszembe: "Többet ésszel, mint erővel " "Az erőszak nem old meg semmit." Akkor ezek mégsem jó mondások? Ellentmondások? Egy harmadik pedig egy idézet a Bibliából: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat." Akkor ez is ellentmondás? Meg ugye, tényleg ne feledjük, hogy egész Amerika hogy lett keresztény. Visszanyal a fagyi?
NokiNokedli
2023. december 08. 14:24
Mindeközben Magyarországon, Judapesten a Nyugati téren a zsidók vircsaftoznak, és gyújtogatnak.
NokiNokedli
2023. december 08. 14:20
...és mindez köszönhető a mocskos zsidóknak. Feltételezem Európából az iszlamisták először a zsidókat fogják kitakarítani.
KBA98
2023. december 08. 12:47
A németek már behódoltak, mi még nem és nem is fogunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!