A sláger az ablakból kizuhanás: folytatódnak a furcsa balesetek Oroszországban

2024. január 07. 18:28

A magas épületek, a lépcsőházak különösen veszélyesek az orosz politikusok, üzletemberek számára.

2024. január 07. 18:28

A hvg azt vette sorba, milyen rejtélyes balesetek történtek az utóbbi években Oroszországban – egy időben a méreg volt a sláger, utána következtek az „öngyilkossággal” végződő családirtások, majd az ablakból való kizuhanás vált divattá –, mindezt annak apropóján, hogy a napokban újabb rejtélyes haláleset történt: a 46 éves Vlagyimir Jegorov egy második emeleti ablakból esett ki és halt szörnyet.

Ezt is ajánljuk a témában

Jegorov tagja volt az országot kormányzó és Vlagyimir Putyin mögött álló Egységes Oroszország (JeR) pártnak, számos értékes földterületet, két házat és két lakást birtokolt, s éves jövedelme is meghaladta a kilencmillió rubelt, azaz a negyven millió forintot.  2016-ban például korrupciós ügybe keveredett, s 

bár végül felmentették, ki kellett lépnie Tobolszk város önkormányzati vezetéséből. 

Hamarosan visszatért a politikába, s úgy tűnt, ismét minden rendben, ismerősei szerint kiegyensúlyozott volt, és nem fontolgatta, hogy öngyilkos lesz. A médiumok szerint a halál oka valószínűleg szívbetegség volt, de arról nem írtak, mi a kapcsolat a betegség és a kizuhanás között.

A hvg emlékeztet, hogy a vezető olajipari társaság, 

a Lukoil élén álló Ravil Maganov a moszkvai Központi Klinikai Kórház ötödik emeletéről zuhant le tavaly szeptemberben, a magyarázatok szerint ott is szívbetegség állt a háttérben. 

Fél évvel korábban az 58 éves Marija Jankina, a védelmi minisztérium pénzügyi osztályának egyik vezetője zuhant 50 métert egy szentpétervári erkélyről, ő is komoly egészségi problémákkal küszködött. A 28 éves Krisztina Bajkova a Loko Bank igazgatója barátjával tartózkodott egy tizedik emeleti lakásban, majd hajnali háromkor kizuhant az ablakból.

Ezt is ajánljuk a témában

2022 végén egy orosz milliárdos, Pavel Antov Indiában esett ki a szállodája ablakából, a moszkvai Repülési Intézet korábbi vezetője, Anatolij Gerascsenko egy lépcsőházban esett el olyan szerencsétlenül, hogy nem tudták megmenteni az életét. Ugyanígy halt meg egy másik üzletember, az egyik legnagyobb építőipari vállalat, a Don-sztroj egykori tulajdonosa Dmitrij Zelenov. Őt Franciaországban érte a vég.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. január 08. 19:58
Ezt a Putyin szopó gazdádnak mond fideszes köcsög!!!!
B_kanya
2024. január 08. 11:54
backsplash 2024. január 07. 20:28 "Az az érdekes, hogy ezek között több olyan ember is van, aki kintről zsákolja a pénzt és kifejezetten a hadikiadásokra hajtotta fel a lóvét. Mielőtt gyomorra szopjátok a propagandát, a zömét a CIA, a britek és az ukránok tették el láb alól." De mondjuk fekete eftitől kezdve itthon is kieshetett volna pár tucat.... Meg 1-2 haveri kutya a bíróságokról.
B_kanya
2024. január 08. 11:49
Meglátjuk, ezekből mennyit ismer be töredelmesen szutyok szerelme budanov a donyecki bíróságon.... Vagy dicsekszik el vele a mélyejrópai hohol halállista.
B_kanya
2024. január 08. 11:46
Csomorkany 2024. január 07. 23:29 "Nemsokára április 4, amikor a győztes Vörös Hadsereg" Ez tök jó, csak tedd hozzá, hogy ez a II. UKRÁN front volt, ahogy az utolsó szovjet megszálló is 1991-ben ukrán volt, meg a kettő között pld ott volt a 128. munkácsi rohamdandár ami az Ukrán SzSzK területéről jött 1956-ban. Csak tudod Putyler hellyel-közzel korrekt üzleti partner a "szabad" fuckrajna, de pláne majdanisztán-nulandia-banderisztán meg erősen nyomorgatja a kárpátaljai magyarokat, lopták a gázunkat és a már emlegetett 128-asok góréja ígérgette, hogy szétverik a Honvédséget, meg 6 óra alatt a Balatonra érnek. Így aztán nem kevéssé keseredek el azon, hogy 2022 őszén, aztán 2023 legelején Szoledárnál szétverték ugyanezt a 128-ast, rá pár hétre Zaporozsecben "Kalibr"-álták a "törzset" és talán 2023 szeptemberében Rabótine (Robotine) mellett szintén megfejelgették a Szurovikin-vonalat, annyi sikerrel, mint kisvakond a rotakapát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!