Hatalmas válsággal fenyegetett Zelenszkij Davosban

2024. január 17. 21:35

Még több pénzt követelt az ukrán elnök Európától.

2024. január 17. 21:35

Hatalmas válságot fog előidézni Európa egészében a további késlekedés az Ukrajnának szánt nyugati támogatásokban – figyelmeztetett szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Davosban újságíróknak nyilatkozva. Mint mondta, a kijevi vezetés folytatni fogja a harcot, de pénzügyi segítség nélkül

Oroszország képes lehet meghódítani Ukrajnát.

Az ukrán elnök egyben kijelentette, hogy amint Oroszország elfoglalta Ukrajnát, háború lesz a NATO-val. Zelenszkij meggyőződését fejezte ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az észak-atlanti szövetség elleni támadást forgat a fejében.

Az ukrán vezető szerint a nyugati támogatás elmaradásának közvetlen hatása a harctéren a tűzérségi lőszerek és légvédelmi eszközök hiányában fog megnyilvánulni. Mindez – figyelmeztetett – nagy számú halálos áldozatot, illetve sebesültet fog eredményezni.

Zelenszkij felhívta a figyelmet arra is, hogy ukrán vereség esetén Európa nemcsak újabb menekültáradatokkal lesz kénytelen szembesülni, de le fog állni a gabona- és elektromosenergia-szállítás is.

A németországi székhelyű Kieli Világgazdasági Intézet (IfW Kiel) összesítése szerint Ukrajna eddig 240 milliárd euró (91 ezer milliárd forint) értékű támogatásban részesült partnereitől.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: YVES HERMAN / POOL / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 21. 18:58 Szerkesztve
Putyin támad, rögtön támad, holnap támad, 1 óra múlva támad stb. szöveget már ismerjük. Ez a szöveg valójában pánikkeltés (ami bűncselekmény),- egészen addig, amíg amíg konkrétumokkal nincs alátámasztva. Ha bizonyítható, akkor pedig nem az ukránoktól vár Európa védelmet, hanem a NATO-tól. Ukrajna kevés a védelemhez, hiszen magát sem képes megvédeni, A fegyvereket szakértő kezekben kell tartani. Európának adott esetben saját védelmi képességeit kell megoldania, Európa védelmét nem láthatják el az ukránok. Európának saját fegyverekre, megoldásokra van szüksége. Európa nem pazarolhatja tovább sem anyagi sem hadi forrásait.
Türelem
2024. január 18. 09:19
Ha csak az ukrán/amerikai/ gabonaszállítás állna le, már az is elég indok lenne az oroszok támogatásához.......
falcatus-2
2024. január 18. 09:12
"Zelenszkij meggyőződését fejezte ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az észak-atlanti szövetség elleni támadást forgat a fejében..." Már ennek sem tud örülni? Végre a NATO megindul és őt a Vörös téren cárrá koronázzák.
kulakman
2024. január 18. 05:32
Azzal fenyeget ,hogy nem jön gabona , észlény éppen az a baj ,hogy jön a gabona tőletek!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!