Navracsics Tibor: Az Európai Parlament zsarolása miatt nem haladnak a tárgyalások

2024. január 08. 20:09

Továbbra is az Európai Bizottságnál pattog a labda az Erasmus-üggyel kapcsolatban.

2024. január 08. 20:09
NAVRACSICS Tibor

A magyar Országgyűlés által nemrég elfogadott szuverenitásvédelmi törvény, amelynek célja, hogy megakadályozza a politikai szervezetek külföldi forrásból történő finanszírozását, nem érinti az uniós források folyósítását – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a lengyel PAP hírügynökségnek adott interjújában. 

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy az Európai Parlamentben jelenleg is tárgyalják azt a törvénytervezetet, amelynek célja, hogy az Európai Unió tagállamaiban működő nem kormányzati vagy politikai szervezetek gazdálkodása és adományozási politikája a lehető legátláthatóbb legyen.

Navracsics szerint hamarosan a hazánknak járó  kohéziós alapból megmaradt pénzek zárolását is feloldhatják. „Ami az újjáépítési alapot illeti, most kapjuk az első előleget. Meggyőződésünk, hogy ezután az újjáépítési alapból folyamatosan áramlanak majd a pénzek a projektekhez” – tette hozzá a politikus

A magyar egyetemeknek az Erasmus és a Horizont Európa programokban való részvételével kapcsolatos helyzet azonban jelenleg, úgy tűnik, zsákutcába jutott. „Sajnos a tárgyalások késő ősszel megrekedtek. Még mindig várjuk az Európai Bizottság válaszát a legutóbbi álláspontunkra, amelyet írásban küldtünk el.

Úgy látom, hogy tárgyalópartnereinknek az Európai Parlament politikai zsarolása alatt nincs bátorságuk további lépéseket tenni a probléma megoldása érdekében”

– mondta Navracsics.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2024. január 09. 09:13
Nem kell a rizsa, fejeknek kell hullani. Navra pl. kezdetnek elmehet a kurva anyjaba. Sok lehetoseget kapott, hogy hozza a penzt, nem hozta - Orkbun miatt. Nem Pruszel fogja meggondolni magat, hanem a magyaroknak kell pontot tenni az Orkbunizmus vegere. S akkor majd lesz szavazati jog, prusszeli penz, s lagy kenyer. Ilyen egyszeru ez.
Zsolakomarom
2024. január 09. 09:11
1. ma reggel is 3x kellett beloggolnom a tetu oldalatokra, mert baszik mukodni 2. pheojj
csapláros
2024. január 09. 09:10
alexandrosz-2 2024. január 09. 06:36 ..."Ezt a sokadjára is elbukott komisszár navracsicskát úgy kellene valagba rugni, hogy brüsszelig repüljön. Lufihámozó hazug szar ez az alak."... Kac-kac: ebben élitek ki magatokat, itt toporogva, hogy idén pár hónap múlva és 2026-ban elpicsázzák újból és újból a nemzetáruló liberálnáci ballibbant csürhéteket...akik között még egy általad lefikázott Navracsics félét sem lehet nagyítóval sem találni... Cáfolj meg húgyagyú, ha mégis találnál valakit, aki nem CIA vagy Soros ügynök, vagy nem valamelyik pszichiátria zárt osztályáról szalajtották. ...
csapláros
2024. január 09. 09:03
Namond 2024. január 09. 08:08 ..."Navra amihez nyúlsz, szétmállik."... Ezzel nem kendőzöd el, hogy a liberálnáci ballibbant nemzetáruló fajtátok (bolgár tehén-újhülye-botmixer kata-kabul rózsa EP csürhe, akik a Navracsics lába nyomába sem érnek) hergelték fel az uniós Soros ügynök diktátorokat, hogy akasszanak be Magyarországnak és a magyar diákoknak és kutatóknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!