Videón, ahogy indiai kommandósok megakadályozzák egy áruszállító hajó eltérítését Szomália közelében

2024. január 05. 20:45

A Lila Norfolk riasztotta a United Kingdom Marine Trade Operations-t, hogy öt vagy hat fegyveres személy szállt fel a hajóra.

2024. január 05. 20:45

Az indiai haditengerészet kommandósai pénteken átszálltak egy hajóra, miután azt korábban kalózok támadták meg Szomália partjainál. A haditengerészet az INS Chennai parancsnokság kommandósai „megtisztították” a hajót és nem találtak a fedélzeten gépeltérítőket – olvasható a National News hasábjain.

A legénység mind a 21 tagja, köztük 15 indiai állampolgár, biztonságban van. Az INS Chennai az MV Lila Norfolk közelében maradt, és továbbra is támogatást nyújtott a hajó áramellátásának helyreállításához és a hajó továbbhaladásához – közölte az indiai haditengerészet.

Az incidens január 4-én, csütörtökön késő este kezdődött, amikor a Lila Norfolk riasztotta a United Kingdom Marine Trade Operations-t, hogy öt vagy hat fegyveres személy szállt fel a hajóra. 

A Libériában bejegyzett hajó Brazíliából Bahreinbe tartott. Az incidens bejelentésekor a szomáliai Eyl-től 460 tengeri mérföldre keletre tartózkodott. Az indiai haditengerészet a Chennai rombolóját és egy járőröző repülőgépet küldött, és péntek reggel sikerült felvenniük a kapcsolatot a Lila Norfolkkal. 

A hajó követése és a helyzet megfigyelése után a rombolóról egy helikoptert indították el és ultimátumot adtak a kalózoknak, hogy adják át a hajót.

Az elmúlt hetekben ez már a második kereskedelmi hajó eltérítése a Szomália előtti térségben. December közepén szomáliai kalózok sikeresen elrabolták a Navibulgar Ruen nevű hajót, amelyet még mindig Szomália partjainál tartanak fogva. 

Itt találnak felvételt az incidensről:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2024. január 06. 18:05
Ezen a videón a világon semmi nem látszik. Ez a semmi eladása, az olvasó átverése. Sajtó hulladék. Már megint.
namégmitnem
2024. január 06. 17:53
Logikus, hogy a hajó fedélzetén eltérítőket nem találtak (miután az indiai kommandósok rövid úton - és nagyon helyesen -belehajigálták őket a tengerbe:P)
FreeEurope
2024. január 06. 11:42
Persze, hogy nem találtak gépeltérítőket a hajón. Tényleg, miért nem lehet már a gépi fordításokat átnézni?
Osztap_Bender
2024. január 06. 10:05
A megakadályozásról egy kibaszott képet sem lehet látni! Honnan szalajtották ezeket a barom "újságíróknak" nevezett seggfejeket? Hol vannak a támadók, hol vannak a terroristák, hol van a hajó legénysége? Van nagy víz, egy nagy hajó, meg egy vergődő motorcsónak, oszt annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!