„Túl öreg” Donald Trump a republikánus vetélytársa szerint

2024. február 02. 20:32

Nikki Haley belerúgott volt főnökébe, aki szerinte túl öreg, túl zavarodott, és túl kaotikus. Kérdés, ez a taktika mennyire növeli az esélyeit az ellenfelével szemben.

2024. február 02. 20:32
US presidential candidate Nikki Haley campaigns in Conway, South Carolina

Nikki Haley republikánus elnökjelölt-aspiráns, korábbi dél-karolinai kormányzó, majd Donald Trump idején az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete korábban óvatosan fogalmazott a volt elnökkel kapcsolatban. De most, hogy Trumppal ketten maradtak az előválasztási versenyben, úgy döntött: keményebb támadást indít. Ez a taktika azonban valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerje saját államát, Dél-Karolinát, ahol Donald Trump magasan vezet előtte  – olvasható a CNN oldalán. 

Haley egy tévéinterjúban támadta a volt elnök karakterét. 

A korábbi ENSZ nagykövet kijelentette: „abszurd”, hogy az országnak két 80 éves jelölt között kell választania. 

A politikus szerint Trump az elmúlt napokban többször láthatóan zavart állapotban volt, és megkérdőjelezte, hogy ellenfele különbséget tudna tenni jó és rossz között. 

A CNN cikke szerint nem biztos, hogy jó ötlet Haley hangnemváltása, hiszen 2016-ban minden republikánus jelölt folyamatosan Trumpot támadta, és mindenki csúnyán felsült. Ron DeSantis szintén sikertelenül támadta korábbi mentorát. 

Haley hiába van messze lemaradva Trump mögött, egyelőre ragaszkodik hozzá, hogy nem adja fel a harcot. Az előválasztásokon Dél-Karolina állam február 24-én kerül sorra, ahol Haley korábban kormányzó is volt. Azonban az államban a volt elnök 62%-on áll, míg Haley-t csak a szavazók 32%-a támogatja. 

„Miért akarja a politikai elit, hogy megnevezzük a jelöltet, mikor még csak két állam szavazott?”

 – tette fel a kérdés Nikki Haley egy rendezvényen. 

A politikus a CNN-nek adott interjúban azért is kritikával illette Trumpot, mert dollármilliókat költ a támogatói pénzéből a különböző perekre. 

„Felkészülhet arra, hogy még több kampánypénzt kell majd perekre költenie, hiszen ezek a bírósági ügyek csak most kezdődtek” – mondta Haley. 

 

Nyitókép: Peter Zay / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. február 03. 03:57
Trump tényleg öreg és tényleg zavaros egy kicsit.
mreinstand-2
2024. február 03. 03:34
Trump össze dobálja a perköltséget a náci fehér nyugger meg szektás támogatóival? Ezek hülyébbek, mint bármelyik orbanista.
Beszélgető
2024. február 03. 01:44
Mi lett volna, azt mondja, hogy túl fehér?!? Megtapsolják a demokraták?
MaBaker
2024. február 03. 00:59
Születési nevén Nimarata Randhawa nemrég még azt nyilatkozta hogy nem indul elnöknek ha Trump is indul...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!