Körülrajongták Jancsót a filmesek

2010. február 03. 15:41

A filmezés Bartók Bélájának nevezték a Szemle nyitányán az idős rendezőt.

2010. február 03. 15:41
A Szemle az Oda az igazság című Jancsó-filmmel indult kedden a MOM Parkban. A 88 éves rendező körül forgott a megnyitó ünnepség, pályatársai és tanítványai méltatták munkásságát. „Jancsó olyan a magyar filmnek, mint a zenének Bartók Béla” - állította az elsőfilmes Vágvölgyi B. András újságíró.

„A legszabadabb ember, akit a filmezésben megismertem; Cannes-i Aranypálma-díjas, 88 éves mester, és előre köszönt és gratulált, hogy díjat kaptam a Koccanásért. Ilyen.” - tette hozzá Török Ferenc, a Moszkva tér és az Overnight rendezője.
 
Az idős mester arra a kérdésre, hogy mit szeret a legjobban, azt válaszolta: „A filmezést magát, a rengeteg improvizációt és azt, hogy a barátaimmal forgatok. Azt mondták, ez a harminckettedik filmem, de én már nem számolom” - mondta Jancsó Miklós.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2010. február 04. 19:58
Azt még értem ,hogy a kádári korban ő volt a rendszer díszpintye. De hogy azzal a vödör f@ssal, amit életművének hívnak, manapság mit keres a vezető helyeken, az már érthetetlen.
Öreg
2010. február 04. 17:55
Az olyan dijakat beseprő rendező, akinek NINCSENEK nézői, nem érdemli meg, hogy rendezhessen, mert a film elsősorban a nézőknek készül, és a néző a lábával szavaz! Jancsó azért nem tud nézett rendező lenni, mert hiányzik a filmjeiből a szeretet, ideológiai indittatása sem egyezik meg az átlagpolgáréval, ezért nem is tudja elérni, hogy vele érezzenek. Rá jellemző az a régi karikatura, amikor a bemutatóról jön ki két csoport, az egyik ujjong, a másiknak lóg az orra. A kérdésre, hogy ki ez a sok szomoru ember: a nézők! És akik ott ujjonganak: azok a kritikusok.
tevevanegypupu
2010. február 04. 15:45
Uramisten. A magyar kultura egyik nagy tevedese Jancso Miklos. Talan a Szegenylegenyek meg igen, de azutan!!
elGabor
2010. február 04. 14:23
Mint a zenének Bartók? Inkább: Az vagy nekem havonta egyszer Ami az agynak a daganat Árad belôled a kék fény Elárasztod az agyamat Kék fény! Kék fény! Kék fény! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!