Kezdődik az Anilogue

2010. november 22. 14:41

Két ország, négy mozi, harminc meghívott vendég, több mint száz film - Budapesten a nyolcadik alkalommal, Bécsben harmadszor rendezik meg a két főváros közös animációs ünnepét, az Anilogue fesztivált november 24 és december 2 között.

2010. november 22. 14:41

A fesztivál Budapesten november 24 és 28 között zajlik a budapesti Uránia és Toldi mozikban, míg a bécsi Topkino és Filmcasino filmszínházak november 25-től december 2-ig várják az érdeklődőket. A gazdag kínálatban a budapesti és bécsi közönség az elmúlt hónapok szórakoztató és művészi animációs filmjeinek legjavát láthatja a japán animéktől az argentin tárgyanimációig. Igazi meglepetés, hogy eljön a fesztiválra a háromszoros Oscar-jelölt Belleville randevú rendezőjének új műve, Az illuzionista.

A versenyfilmek mellett olyan animációs filmeket ismerhet meg a közönség, amelyek ugyan sorra nyerik a díjakat a világ fesztiváljain, a hazai mozikat mégis elkerülik. Ezek közé tartozik az új Miyazakinak nevezett Mamoru Hosoda rendezésében készült Nyári háborúk is, mely egy hagyományos japán család és egy világméretű közösségi portált uraló terrorista közötti gigantikus összecsapást mutat be – némi társadalomkritikai felhanggal.

Phil Mulloy, a brit független animáció vezéralakja nemrég készült el új, egész estés filmjével, a Viszlát, Mr. Christie! című szatírával, amely tüstént el is nyerte a legrangosabb amerikai animációs fesztivál fődíját Ottawában. A Kells titka című, Oscar-jelölt mozi ugyan ír-belga-francia gyártásban készült, de a mágikus kelta-viking történet míves rajzi kidolgozása nagyrészt a kecskeméti rajzfilmstúdió szakértelmét dicséri.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!