Kockáztat a Coldplay

2010. november 26. 16:03

Chris Martinék végre az asztalra csapnak: ötödik lemezén a Coldplay most már tényleg kockázatokat vállal. A zenekart azok inspirálják, akik ellenséges környezetben is vállalják magukat, a graffitiművészek és a náciellenes Fehér Rózsa mozgalom.

2010. november 26. 16:03

Chris Martin a Q magazinnak elmondta: élete nagy részét biztonsági játékkal töltötte. „Meg akartam felelni olyanoknak is, akikkel nem értettem egyet. Úgyhogy tisztelem és csodálom azokat, akik nem ilyenek” - mondta a Coldplay frontembere. Ők inspirálják a zenekar készülő ötödik lemezét: „Például a hetvenes években, New Yorkban működő graffitiművészek, vagy a Fehér Rózsa mozgalom tagjai: diákok, akik a negyvenes években, Németországban náciellenes röplapokat osztogattak, és ezért meggyilkolták őket. És úgy egyáltalán: mindenki, aki kiáll magáért, és ellenséges környezetben is mer önmaga lenni és kifejezni magát” - fejtette ki Martin.

Az új korong Brian Eno producerrel készül. „Öt év múlva már késő harmincasok leszünk, és addigra az embernek el kell készítenie élete legjobb munkáját” - véli Martin, aki a lemez címéről annyit árult el, hogy talán M betűvel kezdődik majd és két szóból fog állni. Minden albumukon van legalább három dal, aminek a címe ugyanazzal a betűvel kezdődik: most ez az U lesz, míg az előző lemezen az L volt. December 1-én ráadásul új dallal és klippel jelentkezik a Coldplay, melynek Christmas Lights lesz a címe.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2010. november 27. 17:08
bakker. mint a kézműves pipafaragó, aki 10 évig csúcsbróker volt előtte. ez nem kockázat, hanem a prostitúció beismerése. minden bűnös bejuthat a menyországba, ha megtér, akár a halálos ágyán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!