Tudjon meg többet az erjedésről: borászati szemináriumot rendez az MTKI Budafokon

2014. február 08. 11:32

Szemináriumot rendez a budafoki Soós-középiskolában borászok részére a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet. Technológiai kérdések megvitatásán túl borkóstoló is lesz, ahol külföldi szakemberek mondanak véleményt a borászok mintáiról.

2014. február 08. 11:32

Február 19-én délelőtt fél tíztől délután háromig tartja szakmai rendezvényét az MTKI. A program keretében külföldi és hazai szakemberek nyújtanak tájékoztatást, segítséget a borkészítés legújabb trendjeiről, mind szakmai, mind kereskedelmi szemszögből. Az angol nyelvű előadásokhoz az intézet tolmácsot biztosít, a borszemináriumon előadott prezentációkat pedig magyar nyelven a résztvevők rendelkezésére bocsájtják.

A rendezvény három témát karol fel, ezek a következők:

  • A kontrollált malolaktikus erjesztés bemutatása gazdaságossági és funkcionális szempontból
  • Új technológia fejlesztések a borászati erjesztés folyamatának optimalizálására és egyszerűsítésére
  • A belföldi és export piac keresleti oldala, avagy a mai fogyasztók ízlésvilága


A szeminárium interaktív, a délutáni szekciók alatt nyitott, kötetlen kerekasztal beszélgetések lesznek kapcsolatépítési lehetőséggel. A rendezvényt egy borkóstoló zárja, ahol Hansen vagy Fermentis technológiával készült borokat lehet végigkóstolni. A szervezők a részt venni szándékozó borászoktól azt kérik, bátran hozzanak magukkal bormintákat, melyet a jelenlévő hazai és külföldi szakemberek szívesen megkóstolnak, kérésre véleményt mondanak, technológiai tanácsadást nyújtanak. 

A rendezvény ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, további részletek ezen a linken.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!