Rókusfalvy: Nem a legjobb műsorvezető akarok lenni

2015. január 26. 22:06

Etyeken járt a Tizenhárom és fél. Rókusfalvy Pál gyakorlatilag mindenről beszélt, amit az elmúlt években csinált: szó esett a helyi fesztiválokról, az etyeki borászlétről, a pincék összefogásáról és a borászok borásza díjról is.

2015. január 26. 22:06

Az Etyeken borászkodó és fogadót üzemeltető Rókusfalvy Pál a Tizenhárom és fél legújabb adásában elmondta: 1997-ben a véletlennek és Alkonyi Lászlónak köszönhette, hogy beleszeretett a bor világába. Rókusfalvy elmondta, az első időkben még előfordultak kisebb-nagyobb hibák és bökkenők, így rá kellett jönnie, a borászat nem egyszerű dolog, el kellett benne mélyülnie a pincéjében pár évig. Már csak azért is, mert ahogy fogalmazott, az ember nem arra vágyik, hogy a borászok között a legjobb műsorvezető legyen.

Rókusfalvy Pál beszélt arról, hogy sokan még mindig nem hiszik el neki, hogy a borait ő maga készíti, holott a traktorjára mást például eleve fel sem enged. Szó esett az első etyeki rendezvényekről is: hogyan sikerült rávenni a helyi gazdákat arra, hogy üvegpohárban kóstoljanak a műanyag helyett, honnan jött a Kezes-lábos ötlete, miért lett az összes etyeki nagyrendezvényből végül négy kisebb mértékű piknik.

Az Etyek 360, vagyis a Hernyák Birtok, az Etyeki Kúria és a Rókusfalvy Pince összefogásáról beszélve a borász azt mondta Alkonyi Kristófnak és Ripka Gergelynek: a szakmai munka és a közös értékrend köti össze őket, és a pinot noir, a sauvignon blanc, valamint az etyeki pezsgő hármasában látják a borvidék jövőjét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!