B.my.Lake: a négy legjobb élmény

2015. augusztus 23. 16:31

Vasárnap ért véget a B.my.Lake fesztivál, az ország talán legnagyobb olyan rendezvénye, amely dedikáltan a techno és más elektronikus zenék rajongóit szólítja meg. Második összefoglaló anyagunk sorra veszi az első két fesztiválnap legnagyobb pozitívumait. Recondite, Tale of Us, Butch és Sven Väth. A benyomások mellett mindegyiküktől mutatunk egy-egy korábban elkészült videót is. Jövőre megéri lemenni.

2015. augusztus 23. 16:31

Recondite

A Zamárdiban lebonyolított technoünnep első teljes fesztiválnapján Recondite mérhetetlenül profi szettel indította az estét. A korai időpontban fellépő DJ nem követte el azt a hibát, amelybe bizony Magyarországon még lépten-nyomon belefuthatunk: a viszonylag korai időpontra kiírt előadó igazodott a buli előtti felvezető szerepéhez és nem képzelte azt, hogy ezen a napon az ő dolga lenne a legütősebb és leginkább kemény szett felmutatása. A laza koraesti szett viszont izgalmas elemeket hozott.

 

Tale of Us

Digitális gyémántkitermelésre hasonlító, kék fényekkel és nyers basszusokkal hangoló kezdést egyre izgalmasabb sztori követte – a páros képes volt arra, hogy mindig a legjobb pillanatban újítsa meg szettjét. Az előbb említett nyers kezdést így náluk egy csak némileg kevésbé lüktető dzsungelimitáció, majd a legerőteljesebb részt napkitörésre emlékeztető vizuál kísérte. Fontos megemlíteni az igényes vizuális munka másik csúcspontját, így az ókori szobrok és az orientalista krimik világára emlékeztető zárást is. 

Butch              

A Butch nevű dj produkcióját egyáltalán nem ismertük korábban – teljes laikusként érkeztünk tehát a house-színpad egyik legizgalmasabb produkciójára, ahol az alacsony és bajszos, a nyolcvanas évek maffiózóit és pornószínészeit megszégyenítő kinézetű Butch az addigi legnagyobb show-t, miközben zenéje egyáltalán nem hatásvadász, sőt: újszerű és innovatív.

Sven Väth

Az ötvenhez közelítő sztár, aki a minimal-techno máig alig megkérdőjelezhetetlen ikonja, ezúttal sem hagyta cserben a közönséget. A legtöbb fellépőnél folyékonyabb és izgalmasabb hangzást, összetettebb képvilágot kaphattunk tőle pénteken. Ezt talán nem is érdemes tovább részletezni, íme egy klasszikus mix tőle. 

*

Összesen 131 ezren vettek részt a Strand - Nagyon Zene és a B.my.Lake fesztiválon Zamárdiban, mindkét eseményt a Mol Nagyon Balaton programsorozat keretében rendezték meg. A programnapok közül a Strand Fesztiválon Ákos, Steve Aoki és az All Time Low vonzotta a legtöbb vendéget, míg a B.my.Lake esetében Sven Väth, Richie Hawtin és Fritz Kalkbrenner volt a legnépszerűbb. A Strand Fesztiválra 79 ezer, a B.my.Lake-re pedig 52 ezer vendég érkezett a Balaton déli partjára. A szervezők közleménye szerint a sikerre való tekintettel jövő augusztusban is megrendezik mindkét fesztivált.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2022. június 29. 19:26
Hát én sok mindent szeretek, de valahogy erre a minimal, techno vonalra nem tudom magam sehogy sem ráerőszakolni, egyedül az a jó benne, hogy végtelenül egyszerű, ezért bárki képes rajta lötyögni anélkül, hogy gáznak tűnne.:)
KeKoP
2022. június 29. 19:26
Kedves kalevala! Csak azért, mert te életkorodnál, mikrokörnyezetednél, vagy egyéb tényezők miatt nem ismered az elektronikus zenét nem kellene ledrogosozni és antikultúrázni. A drog nem zenéhez, pláne nem zenei stílushoz kapcsolódik, hanem az emberekhez. A rockzene pl. éppen annyira "drogos", mint az elektronikus, szerintem Woodstockban több drog fogyott, mint bárhol a világon, mégsem a zene, hanem az ember az oka. A legkevésbé droggal érintettek a nagy, gagyi mainstream stílusok, mint pl. a beat, ami a 12-20 éves korsztálynak szánt tömegtermék. Nem kellene valamit megbélyegezni csak azért mert nem ismered és nem tetszik. Ajánlom figyelmedbe az electro swinget,azon belül is Parov Stelart, aki többször lépett fel már Mo-on óriási sikerrel.
trespass
2022. június 29. 19:26
"(Butch)...zenéje egyáltalán nem hatásvadász, sőt: újszerű és innovatív." :DDD Belehallgattam..., és hahaha. Műleírásban a borszakértők csak fantáziátlan frázispuffogtatók hozzátok képest.:) Zenét is szoktatok hallgatni néha? Ez a zene olyan mértékű leegyszerűsítése, mint a festészetben a fehér alapon fekete pont. Mondjuk annak is volt sikere(?) egy rövid ideig.
Fakutya Vigyora
2022. június 29. 19:26
Emiatt a szar ótvaros igénytelen szemét miatt lettek fölöslegesek a valódi muzsikusok és lettek sztárok a senkiházi semmirekellő káderlófaszjankók. Ha ennek a szarhullámnak egyszer vége lesz, megkönnyebbülten sóhajt fel a világegyetem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!