Az internetes azonosításprobléma megoldása

2015. október 15. 21:44

Az internetes identitás-hitelesség egyre komolyabb problémát jelent a naponta pár milliárd felhasználót a helyes útvonalra irányító szolgáltatónak. Rajtuk segítene a Georgia Tech új fejlesztése.

2015. október 15. 21:44

Az interneten „senki nem tudja, hogy kutya vagy” – viccelődött hosszú évekkel ezelőtt a New Yorker egyik karikaturistája. A híres képen ugyanis egy kutya ült a billentyűzet mögött. Az identitás-hitelesség viszont tényleg egyre komolyabb problémát jelent a naponta pár milliárd felhasználót a helyes útvonalra irányító szolgáltatónak.

A Georgia Tech egyik eszközével azonban pontosabban ellenőrizhetők az igazi hálózattulajdonosok, hitelesíthetők forgalmi utak. A kutatók többéves projekt részeként dolgoznak ki hozzá új protokollokat. Azért kellenek, mert csökken a bizalom a létező útválasztó protokollok között.

A jelenlegi protokollokat ugyanis nem imposztorok vagy kamu internetszolgáltatók kiszűrésére tervezték. A Georgia Tech kutatói a protokollok mellet új szervertípussal is kiegészítenék az útvonalválasztó infrastruktúrát, illetve az útvonalválasztók (routerek) szoftverét is frissítenék.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!