Gyerekek első robotja

2016. február 25. 14:09

A szórakoztató küllemű Vortex robot hozhatja meg a gyerekek kedvét a tudományhoz, technológiához, matekhoz és a mérnöki tevékenységhez.

2016. február 25. 14:09

A sikeres Kickstarter támogatókampányt követően tavaly debütált Vortexet a „gyereke első robotjaként” reklámozzák. A nagyon cuki, mértezhető, személyre szabható és persze programozható kreatív játék kedvet hoz a tudományhoz, technológiához, matekhoz és a mérnöki stúdiumokhoz (STEM).

Gyerekek a roboton keresztül, játékos formában sajátítják el a tervezést, kódolást és még a feltalálás világába is betekintést nyernek, közben pedig remekül szórakoznak is. Egyszerű kezelni, egyetlen bot 100, párban 180 dollárba kerül.

A nyílt forrású Arduino hardveralapú eszköz a „csináld magad” törekvések, ügyeskezű és invenciózus „barkácsolók” (makerek) terméke. A Digital Trends szakújságírói a kétbotos csomagot tesztelték egy a robotika iránt rajongó hatéves fiúval, akinek rendkívül tetszett a természetesen okostelefonról is vezérelhető Vortex.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!