Puli – irány a Hold!

2016. október 22. 17:02

Magyar robot, mégpedig az egyre ismertebb Puli is eljut a Holdra.

2016. október 22. 17:02
Admin

Pacher Tibor, a Puli Space vezetője arról számolt be, hogy harmadik Google Lunar XPRIZE (GLXP) csapatként magyar robot is eljut a Holdra. John Thornton, a Peregrine holdtaxi leszálló egységet adó Astrobotic főnökével a tel-avivi XPRIZE-találkozón jelentették be közösen a hivatalos együttműködést. A pittsburghi cég célja, hogy mindenki elérhesse a Holdat.

Ezzel pedig Magyarország hetedik nemzetként csatlakozott az Astrobotic nagyléptékű projektjéhez, amelyért Pacher külön köszönetet nyilvánított az azt támogató, népszerűsítő nagyköveteknek, a hazai infokom szektor meghatározó szereplőinek.

A magyar mérnökök és amerikai kollégáik jelenleg a Puli méretét igyekeznek meghatározni, illetve azt is, hogy hogyan foglal majd helyet a különleges taxin. A 30 millió dollár díjazású GLXP kiírásában szereplő feladatokat 2017. december 31-ig igyekeznek abszolválni: a magyar robotnak minimum 500 métert kell majd megtennie a holdfelszínen, ahonnan nagyfelbontású álló- és mozgóképeket küld az anyabolygóra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!