Hivatalos: már a bitcoin a legnagyobb lufi a történelemben

2017. december 12. 16:38

A többi történelmi eszközár-buborékot összevetve kiderült, hogy a bitcoin történelmi világcsúcsot döntött.

2017. december 12. 16:38

A közelmúltban még olyan ábrák terjedtek az interneten, amelyek csak a lehetőségét jelezték annak, hogy a bitcoin egyszer még a 17. századi holland tulipánmánia árrobbanását is meghaladja. Úgy tűnik, hogy az elektronikus valutát nehéz megállítani, ugyanis a Convoy Investments frissített ábráján már látszik, hogy a bitcoin árfolyama 2014-hez képest olyan ütemben sokszorozódott meg, hogy azzal maga mögé utasítja a híres korábbi eseteket.

Az elmúlt három év alatt a bitcoin ára 64-szeresre nőtt, ezzel az emberiség eddig ismert történetében a legnagyobb eszközár-buborék jött létre.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gazgeza
2018. május 22. 19:54
Hú baszki, te tényleg retardált vagy.
izo1210
2017. december 14. 11:59
"értéke akár a mélyzuhanásba is mehet" Kb. ez a pénzügyi értelemben vett lufi definíciója. Az zuhanás okától függetlenül.
Himalája
2017. december 14. 11:58
"Milyen befektetés, meg hozam? Ez sima árfolyamspekuláció." Nem értem. A spekuláns és az államkötvényvásarlók kőzt te látsz különbséget? Mert én nem. Sem az egyiket, sem a másikat nem jótékonykodás, hanem a haszonszerzés vezérli. Egyébként, a Bitcoinnak csak egyetlenegy hátránya van. Az igazi arannyal ellentétben, elektronikus fizetőezsközt bárki létrehozhat. Ennek semmi akadálya. A Bitcoin ha valaha elveszíti értékét, akkor nem azért mert lufi, hanem azért, mert lehet egy rakat konkurense, melyek a felhasználók jelentős részét elcsábíthatják így értéke akár a mélyzuhanásba is mehet.
Neville
2017. december 14. 11:57
"Az fog történni ugyanis, hogy a befektetők szép számmal inkább a cryptopénzekbe fognak befektetni, mint államkötvényekbe. Az ok egyszerű, a nagyobb hozam" Milyen befektetés, meg hozam? Ez sima árfolyamspekuláció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!