Úgy dolgozik, mint egy emberi kéz, de valójában csak egy robot karja

2021. június 21. 20:09

A gyártási folyamatok hatékonyságát egészen új szintre emelte a Kuka.Sim 4.0 rendszer, melyet most fejlesztettek ki.

2021. június 21. 20:09
null

Az új szoftvert olyan automatizált raktárakban lehet majd használni, ahol a robotok „pick and place” folyamatokat hajtanak végre, azaz az egyik munkaszalagról helyezik át a másikra a dobozokat, tárgyakat.

A Kuka.Sim 4.0 verzió használatával a felhasználók megbízható és egyszerű technológiát alkalmazva, idő- és költséghatékony termelést érhetnek el az üzemekben. A szoftver lehetővé teszi a robot offline programozását, melyhez két felhasználói nézetet is kínálnak: egyet a kezdőknek és egyet a szakértőknek. Ezáltal különösebb programozási ismeretek nélkül is üzembe állítható az eszköz. A beprogramozás után pedig gyors ciklusidő elemzést is felkínál a szoftver, valamint a 100 százalékos adatkonzisztencia biztosítja, hogy a virtuális és a valós vezérlő ugyanazokkal az adatokkal dolgozzon.

Ezenkívül a biztonsági terek, a megközelítési irányok és a robot optimális iránya grafikusan konfigurálható 3D-ben.

Mivel jó néhány iparág alapul az automatizált üzemeken, a fogyasztási cikkektől kezdve, az elektronikán át az autóiparig, ezért a szoftver használata számos munkafolyamatot megkönnyíthet.

A szimuláció bemutatása okostelefonokhoz és tabletekhez kapcsolt VR-szemüvegeken keresztül fog történni, melyet a Mobile Viewer alkalmazás segítségével lehet majd elérni. Az ingyenes próbaidőszak 30 napig áll az érdeklődők rendelkezésére.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!