Oroszország meglepődött: nem szállít Kína repülőgép alkatrészeket

2022. március 15. 10:17

Kína megtagadta, hogy repülőgép-alkatrészeket szállítson az orosz légitársaságoknak, idézték csütörtökön orosz hírügynökségek az orosz légügyi hatóság egyik tisztviselőjét, miután a Boeing és az Airbus leállította az alkatrészek szállítását.

2022. március 15. 10:17
null

Az orosz légiközlekedési ágazatot az ukrajnai invázió miatti nyugati szankciók szorongatják, és az orosz külügyminisztérium a héten arra figyelmeztetett, hogy az orosz utasszállító járatok biztonsága veszélyben van.

Az ügynökségek, köztük az Interfax, idézték Valerij Kudinovot, a Roszaviatsia repülőgépek karbantartásáért felelős tisztviselőjét, aki azt mondta, hogy Oroszország keresni fogja a lehetőséget, hogy Törökországból és Indiából is beszerezzen alkatrészeket, miután sikertelenül próbálták Kínából beszerezni azokat.

Egy csütörtökön közzétett törvénytervezetből kiderült, hogy az orosz kormány azt tervezi, hogy a belföldi légitársaságokat rubelben kötelezi a lízingelt repülőgépek kifizetésére, és megakadályozhatja, hogy a bérleti szerződések felmondása esetén visszaadják a gépeket a külföldi cégeknek, írja a Reuters.

(Címlap: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2022. március 18. 21:50
Kína helyében és is tagadnám....
Szilágyi Miklós
2022. március 17. 14:31
Mennyi idő alatt lehet vasúttal eljutni Szentpétervárról Novoszibirszkbe?
Öreg Palóc
2022. március 17. 14:21
Ott a pont ! :) A pénz az pénz, a hír meg hír. És nem kell tudnia senkinek, hogy mi megy a pult alatt. :D
olajfa1
2022. március 17. 14:21
Kinának sokkal fontosabb az amerikai kapcsolat mint az orosz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!