Keresik a kerékpárosbarát településeket és munkahelyeket

2012. július 04. 12:07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán a települések három, a munkahelyek négy kategóriában versenghetnek a kerékpárosbarát címért.

2012. július 04. 12:07

Hatodik alkalommal hirdeti meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A kiírásokon a kerékpározás elterjedését szolgáló, annak feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismerik el. A települések három kategóriában versengenek a kerékpárosbarát címért: külön indulnak a megyei jogú városok és fővárosi kerületek, a városok, valamint nagyközségek és községek. Meghatározó értékelési szempont egyebek mellett a kerékpáros stratégia megléte, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése és oktatása. A nyertes önkormányzatok többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros kiírásainak elbírálásakor.

A Kerékpárosbarát Munkahely 2012 pályázaton négy kategóriában indulhatnak a jelentkezők: mikro- és kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint közintézmények és nonprofit szervezetek jelentkezését várják. Az elbírálás során fő szempontként veszik figyelembe a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, a kerékpározás segítését és kommunikációját, a vezetők példamutatását. A pályázatot a teljes cégre vagy annak egy telephelyére vonatkozóan is be lehet adni.

A beérkezési határidő 2012. szeptember 28. A pályázati adatlap és az információs háttéranyag a www.kormany.hu, www.kerekparozz.hu és www.kertam.hu honlapokon érhető el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!