Brit szaklap: Szoboszlai igazi „hűha-pillanatot” szerzett a Liverpoolnak

2023. október 02. 08:16

Az angol szaklap a Liverpool egykori legendás csapatkapitányához hasonlította Szoboszlait.

2023. október 02. 08:16
Andrew ROBERTSON; SZOBOSZLAI Dominik

Múlt hét szerda este Szoboszlai győzelemre segítette a Liverpoolt a Leicester City ellen, így a csapat így a Carabao Kupa negyedik fordulójába jutott. Szoboszlai Dominik és az egyikori Liverpool csapatkapitányának, Stecven Gerrardnak a technikája között pedig nyilvánvaló párhuzamok vannak – írta meg a The Athletic.

Szoboszlai a Gerrard által ikonikussá tett 8-as számú mezt viseli, ami persze még nem ad alapot az összehasonlításra, de a lap szerint Gerrard egy olyan játékos volt, akit Szoboszlai fiatalon tisztelt, és minden bizonnyal róla mintázza akciójátékát.

A The Athletic cikke kiemeli, hogy komoly hasonlóság van a két játékos rúgótechnikájában, a lövés pillanatában mindketten

kissé leggörnyedt fejjel, befelé hajlított karokkal és labdára szegezett szemekkel állnak a támasztó láb (bal) hegyén.

Valószínűleg nem véletlen, hogy mindkét játékos kiválóan lő nagy távolságból. 

Emellett mind a vezetői képességekben, a védekezés intenzitásában, a sokoldalúságban és a kreativitásban is egyre több hasonlóságot vélnek felfedezni a két játékos között. Annak ellenére, hogy Szoboszlai még csak nemrég kezdte meg pályafutását a Liverpoolban. 

Épp ezért bár biztatóak a jelek, a szaklap arra is kitér, hogy a Liverpool-szurkolóknak nem szabad elragadtatniuk magukat. Szoboszlai karrierje ugyanis még gyerekcipőben jár, és az sem véletlen, hogy Gerrardot mindezidáig lehetetlen volt pótolni, továbbá hogy a

Gerrardhoz hasonlatosnak lenni már önmagában is hatalmas kihívást jelent.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fotó: AFP/Daniel Roland

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 02. 20:11
Kiváló példakép és egy ekkora tehetségnek élete lehetősége, hogy a példakép klubjában a példakép mezszámával játszhasson. Ha így fejlődik tovább, akkor hamar összehasonlíthatóak lesznek.
akkor ki
2023. október 02. 16:48
gyurcsány ferencné kötelezővé tette nektek, hogy ide kell jönnötök okádani? Mennyi az annyi, amit a Szoboszlai cikkeken történt orgazmusokért csenget a bojler testű kazár picsa???
powerage
2023. október 02. 12:52
"Mindkét játékos a bal lábfej hegyén állva, görnyedt fejjel, befelé hajlított karokkal és labdára edzett szemekkel játszik." Gerrardnak milyen órája volt?
ördöngös pepecselés
2023. október 02. 08:55
napi Szoboszlai (értsd munka nélküli kattintások)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!