Elege lett a pénzből, a csillogásból, papnak állt a Manchester United volt játékosa

2024. január 31. 20:46

Phil Mulryne-t már nem szidják az ellenfél szurkolói, hanem tisztelendő atyaként szólítják a mindennapokban. Az egykori futballista az egyházba „menekült” a pénzsóvár világból.

2024. január 31. 20:46

Míg sok korábbi profi játékos edzői vagy televíziós pályára lép, Mulryne úgy döntött, hogy elhagyja csillogó életét egy spirituálisabb létért. Még futballistaként, 31 évesen kezdett formálódni benne a katolikus egyház, a papság felé fordulás. 

Az egykori középpályás labdarúgó karrierje csúcsán évi 600 ezer fontot (270 millió forint) is lazán megkeresett, de nem élvezte, merre tart a karrierje. 

Pedig játszott a Manchester Unitedben, a Norwich City-ben, a Cardiff City-ben is. Az életét üresnek érző sportoló végül a vallásban ért célt és lelt megnyugvást – írta a Daily Mail.

Mulryne 2009-ben vonult vissza a profi sporttól.

„Nehéz meghatározni egy adott pillanatot, egy konkrét időponthoz kötni. Azt mondanám, hogy az utolsó Norwich-évemben kezdődött ez el nálam. Nem volt tudatos, nem is nagyon gondolkodtam rajta, de egyre többször éreztem, hogy nem elégít ki, ahogyan élek. 

Akkor kezdtem elégedetlen lenni az egész életmóddal. Pedig csodálatos életünk van labdarúgóként, én is nagyon kiváltságos voltam, de ebből később végül egyfajta üresség lett. Nagyon megdöbbentem – miért nem vagyok boldog, ha mindenem megvan, amire a fiatalok vágynak? Ez indított el arra az útra, hogy újra felfedezzem a hitemet, azt a hitemet, amely fiatalon megvolt. Azért fordultam a valláshoz, mert látom, hogy az Úr segítségével a gyengeségeink és hibáink ellenére sokat tudunk változni és mások hasznára lenni” – mesélte a labdarúgóból lett katolikus pap.

Az északír ex-focista történetéhez tartozik, hogy 2016-ban csődbe ment, a modell Nicola Chapman volt a barátnője. Mulryne-t ma már tisztelendő atyának szólítják. 2017-ben szentelték pappá, jelenleg a Cork-i St. Mary-templom a munkahelye.

Fotó: Nigel French/EMPICS via Getty Images

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2024. február 01. 09:17
Úgy könnyű megunni a pénzt meg a csillogást, ha valaki csődbe megy. :-)
DrPepper
2024. február 01. 05:38
Hithű Norwich szurkolóként örömmel látom Phil-t egykori Norwich City mezében. A futball alapvetően vallás. Isten útjai pedig kifürkészhetetlenek.
Spiritmonger
2024. január 31. 23:48
A kutya is jó dolgában veszik meg.
mreinstand-2
2024. január 31. 23:48 Szerkesztve
Valószínűleg a kisfiúkat szereti, ezért lett csuhás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!