Sose múljon el...

2010. augusztus 23. 16:28

Egy kérés volt csupán: az, hogy sose múljon el a varázs.

2010. augusztus 23. 16:28

„Esküvőn volt, lakodalomban. A gödöllői Grassalkovich-kastély udvarában száz ember ünnepelt, evett-ivott, mulatott együtt. A lány egy volt a sok vendég közül. Elvarázsolta az est, de maga se tudta, miért, egy percben mégis úgy döntött, keres egy csöndesebb zugot. Akkor indult el, maga mögött hagyva a barokk kastély gyönyörűen megvilágított homlokzatát, a lampionokat, a zenét, a pazar ételeket és a társaságot.
Egyetlen percre magányra vágyott, arra, hogy újra és újra felidézze magában az esküvő felejthetetlen pillanatait.  Keresett hát egy kényelmes padot, leült, és mélyet szippantott az illatos nyári levegőből. Akkor, abban a pillanatban hirtelen élesen és félelmetes pontossággal ott volt előtte a lényeg. Az, ami igazán számít. Furcsa módon nem a gyönyörűen megvarrt menyasszonyi ruhát, a vőlegény és a koszorúslányok elegáns öltözetét látta maga előtt. Még Sissi világszép barokk kastélya is csak elmosódottan, álomképként jelent meg előtte. A zene, az elhangzott dalok, versek, beszédek sem visszhangoztak benne újból. Más szólalt meg valahol ott legbelül, olyasmi, amit nehéz lett volna ott és akkor szavakba önteni Egy kérés volt csupán: az, hogy sose múljon el a varázs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. augusztus 24. 07:48
A vágyunk az amire Edit is áhítozik, de hogy ne múljon el ahhoz nem elég vágyakozni, nap-mint nap küzdeni is kell érte.
kérdés
2010. augusztus 23. 21:14
Kedves volt olvasni. Amikor először végigcsörtettem az íráson, akkor vettem észre...mennyire hozzászoktam már ahhoz az embertelen tempóhoz, amit az ellenzék diktál, hogy nincs időm megpihenni egy kedves, halk üzeneten sem? Hiszen tényleg az a jó, ha sosem múlik el a varázs. Amikor nehéz, nagyon nehéz,vagy még annál is egy picit nehezebb, odagondolunk s újra feltöltődünk. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!