A klónok támadása

2012. szeptember 15. 09:59

És valóban, tény, közröhej ez az egész, de szögezzük le, hogy kriminalisztikai szempontból a TEK-nek nem volt mérlegelési lehetősége.

2012. szeptember 15. 09:59
Ágoston Dániel
Jobbegyenes

„Persze ezen önmagában zokogni kellene, egyidejűleg nyerítve fetrengeni a röhögéstől és inni egy fröccsöt, de mi a bánatot tehet az íróember akkor, amikor leginkább egy ilyen eset képes komoly szócsatákat kiváltani a közéletben és elérni az ember ingerküszöbét? Főleg úgy, hogy - mintegy a közéleti színvonalat igazolandó - már látatlanban tudom: Dési Jancsi éppen írja, vagy tán már meg is írta keserédes szösszenetét a Népszavába, aminek végkövetkeztetése, hogy mindenről a jobboldal tehet, Orbán alkalmatlan, a Hajdu János meg különben is a Sith-ek vezére.

És valóban, tény, közröhej ez az egész, de szögezzük le, hogy kriminalisztikai szempontból a TEK-nek nem volt mérlegelési lehetősége. Miért nem? Mert jött valami félkegyelmű kreténtől egy hívás a rendőrségre, aki a Műszaki Egyetem hallgatójaként képtelen megkülönböztetni a fémet a műanyagtól, mondván, hogy biokémia (!) órára beült egy fegyveres őrült és támadni készül. Erre jött a TEK, szemük előtt alighanem a pécsi eset példájával, majd megrohamozták a termet és elvezették Luke Skywalkert, mint gyanúsítottat, aki ellen a bíróság végül azért nem emelt vádat. Magyarán jópofa ez az egész, de ebben a konkrét esetben, a helyzet abszurditása ellenére ne a Stormtroopereket és ne is a Coruscant-i Jedi Akadémia hallgatóit tegyük felelőssé, hanem azt a protokoll droidot, aki sikítva hívta ki a rendőrséget, mert életében nem látott még játékpisztolyt, noha az ország elvileg egyik legnívósabb egyetemének hallgatója!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Schönherz Zoli
2012. szeptember 15. 20:01
Csak az a gond, hogy a rendőrségnek minden hívás esetében fel kell mérni annak a komolyságát. Ha minden hülye hívására egy köteg kommandós rohan be az ajtón, akkor rossza napok jönnek a haragos szomszédokra. A TEK pedig nagyot hibázott, nem azzal, hogy letartoztatták a gyereket, hanem azzal. hogy ott maradt pózolni. Mikor kiderült, hogy kamu akkor szépen csöndben el kellett volna hagyniuk a helyszínt, egy pár rendőr pedig bekísérte volna a srácot és nem lett volna országos röhej az egészből.
birkakaka
2012. szeptember 15. 17:54
A félelmetes ebben az hogy betelefonálhatok hogy Gipsz Jakabnál éles fegyvert láttam.Erre Gipsz Jakabra és családjára felfegyverzett emberek éjjel rátörik az ajtót és megbilincselik, családját falhoz állítják.Bárkivel bárki eljátszhatja ezt.Elég egy lopott telefon.
soelmo
2012. szeptember 15. 16:59
Hát így utólag már sajnálom, hogy nem lőttek le néhány vidám műszaki értelmiségit. Akkor is a TEK-et szidták volna, de legalább joggal.
doxi
2012. szeptember 15. 12:57
Hát itten a rendőrállam technikája műxik. Bárkit fel lehet már jelenteni, hogy fegyver van nála ( csak azt mondta, a farkára értette, légpisztoly, műanyag golyócskát lövő, stb)a készséges TEK ( összesített IQ=3) lerohan. Ahhoz, hogy valaki azt modja bocs tévedtünk nagyon intelligensnek és magabiztosnak kell lenni.A magabiztosság pedig azért hiányzik, mert tudják magukról, hogy alkalmatlan kegyencek. Viktor magánhadserege,ami igyekszik hasznosnak mutatni magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!