Nagyon ciki

2012. december 16. 10:19

A „b…meg” kötőszóvá vált, „kúlos” használni. „Köcsög”, érted „má’”? Csodálatos szép, népi motívumokkal díszített köcsögök, ha tudnák, mire használják nevüket?!

2012. december 16. 10:19
Vámos György
Magyar Hírlap
„A magyar csodálatos nyelv, egy külföldi számára elég nehezen megtanulható, bár van, amikor mi is nehezen boldogulunk vele. Időnként olyan érzése támad a honpolgárnak, hogy kialakulóban van egy szörnyszülemény, egy újfajta értelmezési stílus. Nem tudjuk, mit beszélnek. A »víz kiver« ettől a borzalmas állapottól! »Nehogy már« így legyen! A »b…meg« kötőszóvá vált, »kúlos« használni. »Köcsög«, érted »má’«? Csodálatos szép, népi motívumokkal díszített köcsögök, ha tudnák, mire használják nevüket?! »Nagyon nagy arc vagy«, ahogy »lefikáztad« (undorító!) a »kajmánt« (a zsidót) – ez már egyenesen tragikus! »Bekattant« közben, valami rettenetes »bunkón« beszélünk, közben azt hisszük talán, ez a »cream minőség«, amelyet előadunk úton-útfélen. No ez az, amitől »lemegyek hídba«, így aztán »kimondom az őszintét«, lebunkósítottuk a magyar nyelvet.

Az egykori párttitkár elvtárs komcsizik a parlamentben, majd »megmondja őszintén« – képzeljük csak el, mi is lenne, ha nem őszintén beszélne. Sok-sok teendő között azért van mód egy kis »okosságra« is, mondjuk számlagyárat működtetni vagy »offshortozni«, ahogy hallom a tévében a magával roppant elégedett műsorvezetőtől. Ki kéne már menni »Münkenbe«, mert ott nagyon »frankó« dolgokat lehet »lőni«! Ezt egy »nagy arc«, mesélte, aki tudja az összes »okosságot«. »Tök zsír« dolgokat lehet ciházni. Ugye milyen ciki ez az egész »kiskezitcsókolom«? Nem tudom igazán használni a –ban, -ben, -ba, -be ragokat sem, de érthető, mert »tudatomon kívül vagyok«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. december 16. 17:25
Eztett tanúlta a nép a VV világban a Győzike Maónika shókban.Ez tök baró,vágod?Oszt miért jobb ennél a Shop,shopingolunk,manáger,projekt,team meg a többi apám fasza nyugat majmolás. Valóban gyönyörű a nyelvünk.Egy azonos cselekvésre több szavunk van és mind mást jlent.Surran,lopakodik,oson,megy szalad,siet,sétál,ballag,csoszog.Nos lassan ezeket a szavainkat kidobhatjuk.Mert a baró,kúl,zsir,vágod, baszdmeg szavak elegek lesznek egy társalgáshoz.
Fakutya tizedes
2012. december 16. 16:44
Tudhassuk-láthassuk foximaxik.
Soma
2012. december 16. 14:30
Vámos úr! Normális ember nem hazudozik, nem használ alpári kifejezéseket, ha nem muszáj. Mikor tetszik azzal foglalkozni, hogy Csintalan miért nem szúrta magát herén, pedig a "mondás" igaz volt?
istvami
2012. december 16. 13:28
Igaza van, Vámos úr. Én különösen a trágár szavak széleskörű használatától vagyok kiborulva... És ez már az iskolában kezdődik. Gyakran kijárok iskolások focimeccseire, ott is ezt tapasztaltam, és az edzők vitték ebben a prímet. Minden államilag alkalmazott tanítónak, edzőnek, iskolásnak, stb. be kell tiltani a trágár szavak használatát, és büntetni ha kell... Vámos úr ezt is írja (sajnos): "„gyere ki, majd megbeszéljük”, mondta egy konfliktushelyzetben az egyik legnagyobb agy, aki egyébként az ordas eszmék terjesztésében is jeleskedik." Itt Zagyva Gyula elhiresült esetére céloz... Z.Gy. nem terjeszt "ordas eszmék", ő egy karakán hazafi, aki magához hasonlóan harcol a magyar igazságért... A barikád ugyanazon oldálán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!