Ozora: béna a közigazgatás

2013. augusztus 08. 08:57

Megint olyan világban élünk, amikor az „illetékes elvtársak” közül szinte senki nem meri felvállalni a kényes döntéseket.

2013. augusztus 08. 08:57
Somfai Péter
Népszava

Megint olyan világban élünk, amikor az »illetékes elvtársak« közül szinte senki nem meri felvállalni a kényes döntéseket. Fejétől bűzlik a hal, szokták mondani, ami erre is igaz: belső kormányzati előírások rendelkeznek arról, hol, hogyan kell kialakítani a szolgálati utat. Az ügyintézőnek előbb jóváhagyást kell kérnie az osztályvezetőtől, aki vagy megadja azt, vagy a feletteséhez fordul. Ha az igazgató kompetenciáját is meghaladja a döntés, a városi elöljáróval kell konzultálnia, ha ő sem meri felvállalni, következik a járási, a megyei »főember«, majd a minisztérium, az államtitkár, s bizony egyre gyakrabban maga a miniszterelnök mondja ki bizonyos ügyekben a végső verdiktet.

Közigazgatásban jártas ismerőseim ezt egyszerűen úgy mondják: béna kacsa a magyar hivatali rendszer. A szakemberek egy része elment - jobban mondva: a kormányváltáskor elküldték-, akik maradtak, két kézzel kapaszkodnak az íróasztalukba. Már-már városi legenda, hogy elég egyetlen olyan kijelentés, ellentmondás, vagy döntés, amely nem találkozik a főnökség tetszésével, máris útilaput kötnek a hibázó hivatalnok talpa alá. 

Ilyenkor nyáridőben még tragikusabb a helyzet. Állnak az ügyek. Ebben csak az a baj, hogy ettől szinte megáll az ország. 

Amint azt az ozorai példa is mutatja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burkus Gordon
2013. augusztus 11. 08:26
Hárman haltak meg a Westbalkánban.
Burkus Gordon
2013. augusztus 11. 08:26
Máris diszlájkoltak, hisz a baloldal csupa cselédfattyúból és kárpitosból áll, és kurva nehezen viseli, ha dolgoznia kell, ráadásul főnöke is van.
Odoaker
2013. augusztus 10. 22:35
Budapest: Béna a Népszava.
atila68
2013. augusztus 10. 21:06
Ha döntést hoznak az a baaaj, ha nem hoznak döntést az a baaaj! fikakommandó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!