2014 igazi tétje

2013. október 20. 14:47

Azt a bajai időközi választások, illetve a Magyar Szocialista Párt kongresszusa nyilvánvalóvá tette, hogy a jövő évi választásokon a győztes személye teljesen másodlagos kérdés.

2013. október 20. 14:47
Árvai Péter
Zoon Politicon

Egy pártnak számos alapfeladata van, én ezek közül kettőt emelnék ki most. Az első, hogy programmal kell rendelkeznie, tehát világos elképzelésének és tervének kell lennie azzal kapcsolatban, hogy egyes szakpolitikák terén milyen döntéseket hozna. Magyarországon ennek a komoly tervezőmunkát és háttértudást igénylő feladatnak az eredménye nagyjából a nyugdíjemelés – adócsökkentés - végtelen gazdasági növekedés háromszögben csapódik le, aminek gyakorlati következménye lesz a túlígérgetés politikája. És nagyon úgy tűnik, hogy felelőtlen, vagy félfelelőtlen ígérgetés nélkül nem lehet érdemi választási eredményt elérni. (...)

a rendszeren kívüliség retorikáját eddig használó pártok nem tudtak huzamosabb ideig érdemi eredményeket felmutatni, köszönhetően annak, hogy az országgyűlési munka során nem tudták érvényesíteni »másságukat«, vagy nem tudták azt megfelelően kommunikálni. Az ebből következő kérdés pedig az, hogy a Jobbik és az LMP vajon képes lesz-e túllépni ezen a rosszízű hagyományon, és tagja tud-e maradni a Parlamentnek?

Ez pedig azért fontos, mert jelenleg a magyar politika megújítására csak ennek a két pártnak van reális esélye.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. október 20. 19:34
Én azt hittem, hogy az MSZP programja az, amit meseházi naponta sorozatban hoz a tudomásunkra. Orbán megbukott, leváltjuk a kormányt, kicseleztük Orbánt, elzavarjuk a kormányt, ..... stb. Minden napra egy tojás, bocsánat aranyköpés. Ennél többet ne várjon el tőlük senki sem!
Antigoné
2013. október 20. 18:12
Az eredetiben két kategóriát használ: Nyugatos(MSZP,DK stb.)és nemzeti (Fidesz, Jobbik). Már itt elrontotta, hiszen pl.az MSZP-nek annyi köze van a nyugathoz (valódi, nem megjátszott szemléletében), mint nekem a pápasághoz.
Selamat
2013. október 20. 16:35
"Az ebből következő kérdés pedig az, hogy a Jobbik és az LMP.........tud-e maradni a Parlamentnek?" Hogy a Jobbik marad e a parlamentben? Csak tudnám, minek ir az nyilvános véleményt, még rosszabb, minek analizál az, akinek ütése sincs a saját hazájáról? A Jobbik akkor is bőven bent lesz a következő Parlamentben, ha pl mi sem szavazunk rájuk. Az egyetlen kérdés csak az lehet, hogy hány százalékkal. Én most úgy vélem, hogy több képviselőjük lesz, mint az mszp-nek.
FabiánA
2013. október 20. 16:12
Jobbik 100% hogy bekerül és állandó tömegbázissal rendelkezik ez már nem mondható el az LMP-öl. Jobbik egyébként érdekes módon a fiatalokat fogta meg leginkább ebben lassan a Fideszt éri utol ha már az MSZP nézzük ők már nem tudnak fiatalítani még a szatellit pártjaival sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!