Kiderült: Nem a szcientológusok ellen kampányol a TASZ

2015. február 19. 17:04

A TASZ kiadványaiból egyértelművé válik, a szervezet nem a teljes, pláne büntetőjogi következményekkel járó tiltás, hanem az ártalomcsökkentés mellett van.

2015. február 19. 17:04
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„Ha pedig nemcsak a sajtóközleményt, hanem az egész jelentést, illetve a TASZ egyéb dokumentumait elolvassuk, kiderül: a jogvédőknek nem önmagában az a bajuk L. Ron Hubbard követőivel, hogy álcázott marketing- és térítőtevékenységet folytatnak az iskolákban. Hanem az, hogy ezzel kiszorítják azokat a programokat, melyek nem a szigort és a teljes tiltást, hanem a liberális drogpolitikát képviselik.


Amint a mostani jelentés szerzője, Sárosi Péter – aki drogpolitikai munkásságát a marihuána engedélyezéséért küzdő Kendermag Egyesület tagjaként kezdte – más írásaiból, illetve a TASZ kiadványaiból egyértelművé válik, a szervezet nem a teljes, pláne büntetőjogi következményekkel járó tiltás, hanem az ártalomcsökkentés mellett van. (...)

Sokakban persze él a gyanú, hogy az ártalomcsökkentés jelszava alatt a jogvédők a drogok legalizálását vagy a droghasználat népszerűsítését akarják elérni. Ezzel kapcsolatban a dokumentum is kénytelen elismerni: »Valójában az ártalomcsökkentés mellett érvelő szakembereknek sincs egységes álláspontja a legalizációról. Vannak, akik a teljes legalizációt kívánják, mások csak bizonyos korlátozott liberalizáció hívei. Ismét mások ellenzik az egyes drogok legalizálását, attól tartva, hogy ez együtt járna a fogyasztás növekedésével.«

A sokféle nézőpont között azonban szerintük van közös nevező: a fenti vélemények képviselői abban egyetértenek, »hogy a totális tiltás sokkal több gondnak a forrása, mint maguk a kábítószerek.«

Utóbbiban azért a magam részéről nem vagyok egészen biztos; igaz, még soha nem voltam kábítószerügyi szakértő, és drog hatása alatt is csak egyszer álltam: amikor nem altatással, hanem bódító folyadékkal kábítottak el a sérvműtétem előtt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. február 20. 09:52
A TASZ-t meg a szcientológusokat össze kellene ereszteni egy arénában egy szál karddal - játsszák le egymás között.
Zokni
2015. február 20. 08:00
Kedves Szerző! Kezdem unni Önt. Azt idézi, hogy a szakértők "...abban egyetértenek, »hogy a totális tiltás sokkal több gondnak a forrása, mint maguk a kábítószerek.«..." Majd ezt írja: "Utóbbiban azért a magam részéről nem vagyok egészen biztos;..." DE EZZEL egészíti ki: "...igaz, még soha nem voltam kábítószerügyi szakértő, és drog hatása alatt is csak egyszer álltam: amikor nem altatással, hanem bódító folyadékkal kábítottak el a sérvműtétem előtt.” AKKOR MILYEN ALAPON, ÉS MI A FENÉNEK KÉRDŐJELEZI MEG A FENTI KIJELENTÉST!?
heep
2015. február 19. 18:59
Egyébként a szcientológiai egyházat meg be kellene tiltani. A vezetőit bebörtönözni. A vagyonukat (egyházi, magán) elkobozni. De tőlem akár az ISIS-nek is átadhatnák őket egy kis valláselméleti vitára.
heep
2015. február 19. 18:57
"hogy a totális tiltás sokkal több gondnak a forrása, mint maguk a kábítószerek." Ez igaz. Sokat tudnának erről mesélni észak-Mexikóban. De még ha ettől a durva példától el is tekintünk akkor is igaz, hogy a tiltás csak a szervezett bűnözés létrejöttét segíti. Aki drogos az a tiltás ellenére is hozzájut. A fogyasztók büntetése meg a leszokásukat, rehabilitációjukat teszi szinte lehetetlenné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!