Buda-Cash, buta crash

2015. február 27. 09:51

Mégis sikerült a Buda Cash ügyből politikai kérdést csinálni, amikor Rogán úr szocialista brókerbotránynak nevezte az ügyet. És ezzel már sikerrel bele is rángatta a saját pártját.

2015. február 27. 09:51
Válasszunk
Válasszunk
„A Fidesz örülhetett. Volt egy rövid idő, amíg a politika helyett bűnügyi témákkal foglalkozott mindenki. Márpedig ameddig nem politikáról, nem a kormánypártokról van szó, addig olyan sokat nem veszítenek a népszerűségből. Mégis sikerült a Buda Cash ügyből politikai kérdést csinálni, amikor Rogán úr szocialista brókerbotránynak nevezte az ügyet. És ezzel már sikerrel bele is rángatta a saját pártját. Mert miért? Mert ugye az egyetlen érv ami elhangzott tőle a baloldal ellen, az a kötelező ellenőrzés ritkítása.

Körülbelül 5 éve volt ellenőrzés, azaz már időszerű volt, ha a jegybank hetekkel előre is hozta, annak nem a szorgalom, az odafigyelés az oka, hanem ugye a CHF árfolyam elszállása környékén elő is került a cég neve és a nagyobb vesztességek kérdése. Mit jelent az 5 évenkénti kötelező helyszíni ellenőrzés? Hogy kevesebbszer nem lehet, de többször igen. És 2010ben az adatszolgáltatás problémái miatt kapott a szervezet egy komolyabb büntetést is. De ekkor a 4 bankból 3 nem létezett, a negyedik nem volt bankcsoportot vezető, informatikai és egyéb hátteret adó ernyő bank. Akkor igazán nagy ügy így nehezen lehetett volna.

A ritkább kötelező ellenőrzés pedig azt jelenti, hogy a felügyeleti szerveknek több ideje, ereje volt a problémás szervezetek alaposabb átvizsgálására. De ugye ez nem történt meg. Azért nem ellenőriztek egy céget, mert nem volt kötelező? Könyörgöm: Nem csak a kötelező minimális számú ellenőrzés lenne a cél, hanem a célzott ellenőrzések is. A kormányzati korrupció USA-tól érkező vádja éppen az olyan ellenőrzések elmaradását említi, amik nem feltétlenül kötelezőek, de a gyanús helyzet miatt indokoltak lennének. (...)
 
A lényeg egyszerű: Azt, hogy nem várható előbb ellenőrzés, csak a kötelező, ismét nem tudhatta sem az MSZP, sem más, hacsak a jelenlegi kormánypártok emberei meg nem mondták, hogy nincs sem ilyen ellenőrzés, sem jogszabály változás. Ugye értjük mit jelent ez? 

Mindezt olyankor, amikor éppen a kormány hitelessége igen alacsony, mert sok problémát letagadtak, a média irányításával próbálkoztak, és amikor a korábbinál kevesebb a szimpatizáns. Ezen szimpatizánsok egy része pár kérdés után a »párt szemében ellenség« lehet, ami után már ők sem fognak vissza térni a párthoz. Ebben a helyzetben nem jó új konfliktusba belemenni.

Rogán úr viszont a kötelező ellenőrzés ritkításával egy olyan konfliktusba ment bele, ami kapcsán a saját pártja is könnyen lesz támadható.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!