Hová jutottunk…

2015. április 19. 10:09

A Fidesz hitelességét éppen az erkölcsi hűség, az igazsághoz való ragaszkodás alapozta meg.

2015. április 19. 10:09
Kristóf Attila
MNO

„Azok, akik többségben voltak és vannak, akik előtt nem nyílt alkalom a megtollasodásra, irigykedve és gyűlölködve tekintettek azokra, akik gátlástalanul éltek a kínálkozó lehetőségekkel, s mivel ezek a lehetőségek általában közel estek a politikai szférához, minden hatalomra került politikai erőből kiábrándultak, s ha tehették – mintegy a »nagyok« példáját követve –, igyekeztek kijátszani a törvényt. Most senki sem mondhatja, hogy »leborulok a nemzet nagysága előtt«, még akkor sem, ha a lassan megerősödő polgári réteg hajlik a jótékonykodásra. A lelkiismeret eme ébredezése azonban nem változtatott a helyzeten: »Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, (...) a Sátán örül.«

Így eshetett meg az a gondolatficam, amely a Fidesz stratégáinak szellemét lesántította ötévnyi sikeres kormányzás után, hogy a sulykolt eredmények fényében a morális és habitusbeli botlások mellékesek, s egyes vezetői nem követnek el hibát, ha csatlakoznak a kor szelleméhez.

Pedig a Fidesz hitelességét éppen az erkölcsi hűség, az igazsághoz való ragaszkodás alapozta meg. A következőkben ebből a szempontból szeretném végigkísérni azt az utat, amelyet a magyar politikai elit az elmúlt negyedszázadban bejárt. Hogy ezzel befolyásolok-e bármit is, én nem tudom...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2015. április 19. 12:55
1.Kristóf Attila maradt a MN-nél : ez az írása is azt tükrözi , hogy Simicska nem tűr ellentmondást . 2. A valóság elég sokrétű ahhoz , hogy egy ügyes újságíró - Kristóf Attila kétségtelenül az - kiemelje belőle azt , ami az előzetes célja igazolásához kell... 3.A MN most a Fideszről leváltakat szólítja meg : majd kiderül akkora-e ez a fizetőképes kereslet , hogy el tudja tartani a MN-t az új vetélytársakkal szemben . Ha nem , valószínűleg újságírói elbocsátások lesznek A MN-nél .
Akitlosz
2015. április 19. 12:46
"A Fidesz hitelességét éppen az erkölcsi hűség, az igazsághoz való ragaszkodás alapozta meg." Hogy mi? Ezzel a hozzáállással megérdemelné, hogy a Fidesz egyház szentté avassa.
Zsusztina
2015. április 19. 12:33
Nem az elittel kell foglalkozni, hanem a zemberekkel. De gondolom, az utóbbi nem éri meg annyira.
buckafej
2015. április 19. 12:15
Fontos odafigyelni a kritikára. Kristóf Attila nem olyan ember, akinek Simicska mondaná tollba a cikkeit. Amikor az emberek egy része passzivitásba vonul (lásd váválasztások), másik része kritikusan szólal meg, érdemes lenne elgondolkodni. És nem elintézni egy Simucskázással. Ha a kormány letolja az emberek reakciót, akkor 2018-bán majd ők is letolják a Fudeszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!