Nyilatkozat a menekültek sorsának jobbításááért

2015. október 01. 13:21

Ily módon talán elkerülhető, hogy a nyugati vállalatok az újonnan érkező és minden tekintetben kiszolgáltatott helyzetben lévő migránsok foglalkoztatásával tovább rontsák a transznacionális migráns munkásosztály amúgy is rendkívül kedvezőtlen munkakörülményeit.

2015. október 01. 13:21
Baloldali értelmiségiek
Fent és Lent

„Ezen folyamatokat látva a magyarországi baloldali szervezetek nevében követeljük, hogy

a nyugati és európai katonai hatalmak, illetve térségbeli szövetségeseik haladéktalanul hagyjanak fel minden olyan katonai és politikai beavatkozással, amelyek nem a háborús konfliktus csillapítását és az adott államok békéjének és stabilitásának megteremtését szolgálják. A beavatkozó államok hozzanak létre a rombolás mértékének függvényében megállapított nemzetközi helyreállítási alapot. E lépések hiányában nemzetközi tiltakozóakciók megszervezését tartjuk szükségesnek.

Az USA és az Európai Unió, illetve a beavatkozó államok haladéktalanul utaljanak jelentős összegeket Libanonnak, Jordániának, Törökországnak, Iránnak és Pakisztánnak az ott élő több mint ötmillió határon túli menekült tisztességes ellátása céljából.

Az Európai Unió, Észak-Amerika és Délkelet-Európa államai a menekültjogi szabályozás más formái mellett kínálják fel a kollektív, automatikus és időszakos védelem lehetőségét a folyamatos háborús erőszaknak kitett területek valamennyi menekültje számára annak érdekében, hogy mind a befogadó államok, mind pedig a menekültek időt nyerjenek a hosszabb távú lehetőségek átgondolására. A jelenlegi kaotikus helyzetben képtelenség felelős döntéseket hozni. A kapcsolódó ellátások színvonalát egységesíteni kell, a befogadó országok között e tekintetben nem lehet tartósan fennálló különbség. (...)

A kiszolgáltatott migráns csoportok számára hozzanak létre közösségi alapon működő termelői és szolgáltatói szervezeteket, amelyek kielégítő munkafeltételek mellett biztosítanak számukra munkát. Ily módon talán elkerülhető, hogy a nyugati vállalatok az újonnan érkező és minden tekintetben kiszolgáltatott helyzetben lévő migránsok foglalkoztatásával tovább rontsák a transznacionális migráns munkásosztály amúgy is rendkívül kedvezőtlen munkakörülményeit.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2015. október 02. 08:50
"követeljük" Duzur fórumtársunk az ATTAC nevében! Baloldalt van a kard,a f@sz,meg ez az "értelmiség" !
kulakman
2015. október 02. 06:33
De látva a 4 pozitív lájkot ,kérdezem ki az az emberállat aki ezt lájkolja??
Lorpo
2015. október 01. 21:39
Ez az egész egy South Park epizód. Tuti. FentésLent blog, senki által nem ismert 6 fős szervezetek iszonyú hülye nevekkel. Ez tuti valami gag lesz.
krotak
2015. október 01. 21:11
"Baloldali értelmiség." Balogh Zsuzsika jut az eszembe, aki sírva fakadt, amikor a tanítónéni Eszmeraldának szólította. Már a mamája sem emlékezett, hogy ezt a nevet mondta a szülőszobában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!