Kínos pálfordulat: már a német püspökök is korlátoznák a migránsáradatot

2016. február 11. 21:38

A német püspöki kar elnöke még egy hete is felszólította Angela Merkelt, hogy tárt karokkal fogadja a menekülteket. Ma már csökkenteni akarja a számukat.

2016. február 11. 21:38
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„Reinhard Marx egy berlini fórumon még idén január 31-én is sürgette Európát, hogy álljon nyitva a menekültek előtt, s felszólította Angela Merkel kancellárt: szilárdan tartson ki befogadáspárti politikája mellett. E nyilatkozatokat a menekültbarát sajtó természetesen azonnal világgá röpítette, nyilván megszégyenítendő a tudomány mai állása szerint nem kellőképpen együttérző keresztényeket.

Nem úgy azt a nyilatkozatot, amelyet hét nap elteltével, február 6-án tett közzé a Marx Reinhard vezette német püspöki kar, és amely közlemény – a Vatikáni Rádió magyar adásának honlapja kivételével – szőrén-szálán kimaradt a magyar nyelvű sajtóból: »Bár az irgalmasság nem ismer határokat, csökkenteni kell a menekültek létszámát. Nemcsak az irgalmasságról van ugyanis szó, hanem a józanészről és a politikailag lehetségesről is. Németország nem tudja a világ összes szűkölködőjét befogadni.«

A jelek szerint nemcsak a befogadásban, hanem a tárgykörben elkövetett nyilatkozatokban is elkél a józanész. A Reinhad Marx vezette testület megvilágosodásának azért örülünk, és kórusban kiáltjuk: Guten Morgen, Monsignori!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 14. 12:52
Csak csatlakoztak ahhoz a 81%-hoz akik ellenzik Merkel migránspolitikáját.
Sulammit
2016. március 04. 13:20
Na de mi történt ez alatt az egy hét alatt? Mitől változott meg az álláspontja Marxnak?
péterx
2016. február 22. 00:20
Még a pápa is csak akkor tévedhetetlen , ha ex chatedra szól . Világos , hogy a főpásztorok szavát meg kell hallgatni , de SOHA sem kritikátlanul . Biblikus példa : szent Pál kritizálta szent Pétert , de ettől még nem esett szét az egyház , sőt , épp ezáltal oldódott meg egy probléma !...
justiceforhungary
2016. február 22. 00:20
Ezek a pofátlanul naiv vezetőt játszó németek elfelejtették hogy volt egyszer egy Erdély ahová ugyancsak ők korlátlanul engedték be az oláhokat...majd el lettek zavarva onnan otthagyva házaikat templomaikat temetőiket Szerencsétlen ,csak bajt okozó néppé váltak Isten mentsen meg tőlük,mert csak a bajt hozzák Európára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!