A „Quimby-ügy” és „Trianon”

2016. július 29. 11:14

Bizony, egy kis trianonozás is lesz, előre szólok. Hogy aki berzenkedne, most menjen inkább medvét simogatni. Vagy a széplelkű eszmékkel puhára bélelt széfszpészbe.

2016. július 29. 11:14
Szántai János
Főtér.ro

Azt a feneketlen ostobaság-cunamit, ami a Quimby tusványosi fellépését követte, én sem tudom megemészteni, pedig nem vagyok érintett. Épeszű ember ugyanis nem feltételezheti, hogy a Quimby tagjai Orbán Viktorral és a Fidesszel orgiázták volna végig a koncertet követő éjszakát a backstage-ben, a Csűrben vagy bárhol. Lehet, hogy összefutottak pár duhajabb kedvű politikussal, de hát én is összefutottam néhánnyal, és nem kértem tőlük forintmilliókat, és nem is nyaltam ki a seggüket. Persze nem kétlem, van ilyen eset is. De ez nem az.

És akkor tessék: a trianonozás. A »Quimby-ügy«, e kis műbalhé után egymásnak eső pártos (és »pártatlanul« agyatlan) felekről – ami egyébként simán kivetíthető kábé a mai magyar társadalom egészére – eszembe jutottak az első világháború legendás lövészárok-harcai. (Persze az is, hogy amint Magyarországra érek – bár sajnos ehhez újabban nem feltétlenül kell odáig elmennem – és gyanútlanul odatévedek egy asztaltársaság mellé, kábé két percen belül lekádereznek, hogy kiféle-miféle vagyok és kinek a pártján ülök.) És innen óhatatlanul jön az a gondolat, hogy a világháborús lövészárkos szembenállásnak a magyar oldalon milyen fasza pontot tett a végére a trianoni szerződés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2016. szeptember 08. 20:18
Egy "antiszemita" naplójából "Még az év elején olvastam, hogy újra kezdődik a MÁV ellen indított holokausztper, amit eredetileg egy chicagói bíróságon indítottak 2010-ben s amelyben magukat holokauszt-túlélőknek és azok hozzátartozóinak valló emberek csoportja vádolta a MÁV-ot és a magyar államot, amiért azok „részt vettek” kiirtásukban. Akkor az amerikai fellebbviteli bíróság elutasította keresetüket, de most valamilyen indokkal megint felmelegítették az ügyet. A holovonat nem vár Vámos György, az Echo TV és a Magyar Hírlap önteltségét és beképzeltségét egyáltalán nem titkoló ügyeletes „nemzeti zsidaja” annak idején cikket írt, amelyben így siránkozott: „Sok hozzátartozómat szállították a MÁV szerelvényei megsemmisítő táborba, mégsem gondoltam arra, hogy perelnem kellene. Hiszen akkor perelni lehetne a különböző színházakat, ahová zsidók akkoriban nem tehették be a lábukat (a zsidó színészek minimum 95%-a, simán, problémamentesen túlélt), vagy a Kerepesi úton az egykori Tattersallt (ahol most éppen egy bevásárlóközpont van), vagy a zuglói önkormányzatot, ahol annak idején a KISOK-pálya volt, gyűjtőhelyül szolgálva a budapesti zsidóság egy részének. Perbe foghatnám azokat az iparosokat, akik deszkát szállítottak a budapesti gettó körbekerítéséhez (Israelben (9) KILENC méter magas falakat húznak fel a gettó köré), vagy az összes orvost, aki nem mert segítséget nyújtani a beteg vagy sérült zsidóknak. (A szovjetek által meggyilkolt Wallenberg viszont Szálasi fegyveres testőrt kapott megmenteni 11O.OOO pesti zsidót). Perelhetném a Beszkártot, a már úgyis nagy bajban lévő BKV elődjét, amiért zsidó nem vehette igénybe a járműveket, aztán az üzlettulajdonosokat ahol zsidó nem vásárolhatott, de legfőképpen azokat a szövetüzleteket, ahol sárga színű anyagot árultak, amiből a zsidók megkülönböztetésére kötelezővé tett Dávid-csillagot készítették, sokakkal együtt az én családtagjaimnak is viselniük kellett. A téglagyárat is be kellene perelnem, hiszen az anyám és a nagyanyám is álmatlan éjszakákat töltött saját vizeletében feküdve, amíg aztán véletlen szerencse folytán mégis elengedték őket.” Mondja Vámos György, az Echo TV és a Magyar Hírlap ügyeletes "nemzeti zsidaja" Szívszorongató mondatok! Vámos már számtalanszor megemlítette, hogy a rokonságából több mint nyolcvanan (8O) váltak a holokauszt áldozataivá. Na, itt álljunk is meg egy pillanatra! Tudtommal 1954-ben született, így a szülei már megvannak. Arról is többször beszámolt, hogy a nagyszüleinek mennyi mindent köszönhet, tőlük mennyi mindent tanult gyermekkorában. Így azok sem maradhattak Auschwitz-ban. Hát akkor ki lehet az a több mint nyolcvan titokzatos családtag? Egy régi mondás úgy tartja, hogy aki hazudik, annak nagyon jó memóriával kell rendelkeznie, nehogy elfelejtse, mikor mit hazudott, míg az igazmondó megengedheti magának a feledékenységet is." (Dobszay Károly)
csurcsányi
2016. szeptember 08. 20:16
Azért Károlyi ,Jászi,Kun nélkül sokkal jobbak lettek volna a tárgyalási pozícióink,mert a dicsőséges kommunista 133 nap az kurva sokat nyomott a latba!
még fokozza
2016. szeptember 08. 20:14
Ha nem lett volna Trianon, nem lett volna Tusványos és Quimby ügy.
paraklétosz
2016. augusztus 16. 19:21
Egy bolond százat csinál. Máskor is lépett fel a Quimbi, de most akadt egy bolond. A többit tudjuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!