A DK szavazóinak többsége nem akarna meleg szomszédot...

2016. november 17. 13:49

Homoszexuális szomszédot a DK szavazóknak csupán 42%-a fogadna el. Egy százalékon belül vannak a Jobbikhoz képest homofóbiából.

2016. november 17. 13:49
Válasszunk
valasszunk.blog.hu

„Az Index idegenellenességről szóló cikkében akadt egy remek táblázat. Az Index megrendelésére, a Závecz Research felmérte, ki és milyen szomszédot fogadna el, és erről pártszimpátia alapján is készített egy táblázatot. És kiderült egy apróság: A DK szavazói előítéletesebbek a melegekkel szemben, mint akár a pártkötődéssel nem rendelkezőek, akár az MSZP szavazói. Sőt ezzel az átlag választónál szemben is. Amikor az ember ilyen eredményt olvas felmerül a kérdés, »vajon a saját válasza« hova kerülne a táblázatba. (...)

Az Afrikából, hivatalos vízummal, törvényeket betartva érkező egyetemi hallgatókkal szemben A DK-sok 47%-a befogadó... Mondjuk úgy 53%-uknak nem kellene fekete szomszéd. A Jobbik szavazóinál éppen fordítva van az arány, nos akkor most melyik oldal a xenofób?

Homoszexuális szomszédot a DK szavazóknak csupán 42%-a fogadna el. Egy százalékon belül vannak a Jobbikhoz képest homofóbiából. A pártot nem választók 51%-a fogadna el meleg szomszédot. Szignifikáns és látványos a különbség. Tegyünk hozzá még valamit: A DK sokkal erősebb Budapesten, mint a falvakban. Budapesten a hasonló csoportok átlagos elfogadottsága magasabb. Így a DK átlagos szavazója a saját környezetéhez képest még kirekesztőbbnek, előítéletesnek tűnik, mintha az országos átlaghoz mérnénk. (...)

Ezek a különbségek a demográfiával együtt indokolják a helyzetet. Azt leszámítva, hogy az MSZP ami sokszor olyan helyen is erős, ahol megvan ez a konfliktus minden nap, bizony még így is elfogadóbb a DKnál.

Tanulság: Az erőltetett PC nem megoldást jelent a problémákra, csak segít ideig-óráig elfedni őket, miközben tovább feszíti a húrt. Valószínű, hogy az USAban Trump választási sikere erre ad választ.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. november 17. 22:30
A dk az baloldal? B-vel, mint buzi?
puszika
2016. november 17. 21:10
Még hogy homo-t,de romát sem!!! Ott ekkora a demokrácia!!!!!
ato boldizsár
2016. november 17. 21:07
Mert még nem volt "Én is buzi vagyok" tábla Feri meg a rút ringyó nyakában. Majd most lesz, és mozdul az egység.
hátakkor
2016. november 17. 19:53
"A DK szavazóinak többsége nem akarna meleg szomszédot..." A legtöbb embernek nincsenek DK-s szomszédai. Az Apró-villa egy óvodával szomszédos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!