Magyarország vs. Mexikó

2017. május 31. 07:55

Felvetődik a kérdés, az Amerika nagy barátjaként számon tartott neoliberális elnök Mexikóját egyáltalában le lehet-e festeni demokráciának akkor, amikor a ránk 2010-től ragasztott jelzők közül a legnépszerűbb az autokrácia.

2017. május 31. 07:55
Lovas István
Magyar Hírlap

„Felvetődik a kérdés, az Amerika nagy barátjaként számon tartott neoliberális elnök, Enrique Peña Nieto Mexikóját egyáltalában le lehet-e festeni demokráciának akkor, amikor a ránk 2010-től ragasztott jelzők közül a legnépszerűbb az autokrácia és az illiberális demokrácia, amely jelzőket a Mexikóról tudósító nyugati sajtóban még mikroszkóppal sem lehet észrevenni.

Miközben tananyag lehetne az, ahogyan a nyugati irányított közvéleménynek el lehet adni e latin-amerikai ország demokrata mivoltát.

A világon több száz millió ember által nézett és izgalmas, korrekt hírközlése miatt is csodált Russia Today globális tévéhálózat május 19-én sugározta először »Sinaloa narkódala« című, remekbe szabott dokumentumfilmjét e mexikói tartományról. Ahol szinte nincs ember, aki ne siratná a drogháborúkban megölt szeretteit vagy barátait. Ahol a rendőrség, azaz az állam rendfenntartó szervezete teljes harmóniában működik együtt a világ talán legveszélyesebb bűnözőivel, és amely ország a háborús övezeteken kívül a legtöbb újságíró temetője. 

Hogy csak a májusban megölteket vegyük számba: 15-én Javier Valdez Cárdenassal Sinaloa, ugyanazon a napon Héctor Jonathan Rodríguezzel Cordoba, május 18-án pedig Salvador Adama Pardo újságíróval Michoacán tartományban végeztek. 

Míg autokrata hazánkban… Soroljam nevüket, hogy miként szenvednek ők, akik rettegésükről még készséggel információt is nyújtanak bármely náluk érdeklődő nyugati médiumnak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. június 01. 09:38
Pista,jobban jártunk volna,ha Izrael befogad téged,annak idején...
Martell 2
2017. május 31. 14:36
Elég baj az, hogy a magyar kormány kitiltotta ezeket a nyugati hazafiakat.
jolly77
2017. május 31. 12:24
Magyarország vs. Mexikó - nagyszerű, már megint egy olyan országnak ugatunk, aminek lakói azt se tudják, hogy a világon vagyunk.... unom már a kicsiségünk nyomasztóan hisztérikus megélését
Tehetős Totó
2017. május 31. 09:33
Ugyan kedves Lovas úr! Néhány újságíró napi legyilkolása bagatell a magyarországi drákói rendszabályok mellett, amellyel gúzsba kötik a szabad sajtót és sötét kétségbeesésbe taszajtják robotoló munkásait. Demszky Gábor leporolta stencilgépét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!