Éretlenségi

2020. április 23. 19:17

Az utóbbi években nem arról volt híres a kormány, hogy megfontolt döntéseket hozna az oktatással kapcsolatban.

2020. április 23. 19:17
Szolga Bálint
Népszava

„Az elmúlt hetekben a magyar oktatási rendszer bemutatta eddigi legélesebb 180 fokos fordulatát, és mindössze egy hétvége alatt az iskolák jelentős többsége átállt a tantermen kívüli digitális munkarendre. Természetesen a hátraarc sikeressége nem a döntést meghozó szakemberek odaadásának köszönhető, hanem a tanárok és diákok összefogásából kialakult ötletek, javaslatok, megoldások sokasága volt az, ami előre mozdította ezt a helyzetet.

Azonban ennek a rendszernek is vannak hibái, a mélyszegénységben élő gyermekek számára például kivitelezhetetlen a digitális oktatásra való átállás, ami tömeges bukásokat eredményezhet, ha a kormány nem tesz valamit ez ügyben, Szlovákiában például felfüggesztették a buktatást, éppen ezért. És hiába a relatíve sikeres átállás, még mindig ott van az érettségi.  

Az érettségivel kapcsolatban két út rajzolódott ki a kormány előtt. Vagy töröljük el az idei vizsgákat, vagy találjunk ki egy könnyített rendszert a diákok számára. Ezen lehetőségek közül mind a kettő egy megfontolandó lépés lett volna, azonban sajnálatos módon az utóbbi években nem arról volt híres a kormány, hogy megfontolt döntéseket hozna az oktatással kapcsolatban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. április 26. 06:45
Öcsém te igencsak éretlen vagy még,mint a népszava.
lhotx
2020. április 24. 13:53
Nyomulni, nyomulni! A kurva Covid19 ellopta az egészségügy-balhét. NYOMJATOK már valamit helyébe...!
útonjáró
2020. április 24. 12:47
nomen est omen, szolga... és "persze", bálint... mi más...
B_kanya
2020. április 24. 10:50
Ezek szerint nem csak 40 éves korára lesz olyan az ember arca, amit megérdemel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!