Az elektromos autózás Európában domináns lesz, elég rövid időn belül

2022. január 30. 22:27

Az átmenet sebessége, jellege és hatásai az én meglátásom szerint az elérhető előnyökhöz képest nincsenek szinkronban egymással.

2022. január 30. 22:27
null
Várkonyi Gábor
Facebook

„Az elektromos autózás Európában domináns lesz, elég rövid időn belül. Ezt a kérdést eldöntötték, akár tetszik ez valakinek, akár nem. Érdemes adaptálódni ehhez a realitáshoz. Ennek szerintem számos következménye lesz, amelyek közül sokat egyáltalán nem tartok jónak. Az átmenet sebessége, jellege és hatásai az én meglátásom szerint az elérhető előnyökhöz képest nincsenek szinkronban egymással. Ezen a ponton lehet ismét szenvedélyes vitát folytatni.

Kijelenteni ugyanakkor, hogy mindenki hülye, akinek fenntartásai, kérdései, bizonytalanságai vagy ellenérzései vannak a folyamatok láttán, nem biztos, hogy a legjobb vitaalap.

A meggyőződéses villanyautósokkal szívesen beszélgetek, mert érdekel a perspektívájuk. Semmi egyebet nem várok el, mint hogy őket is érdekelje azok perspektívája, akik nem osztják a nézeteiket. A szélsőségekkel pedig egyetlen oldalon sem tudok mit kezdeni.

Röviden ennyi. Kikívánkozott belőlem régóta.”

Nyitókép: MTI/AP/Joe Buglewicz

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. február 01. 09:09
„Az elektromos autózás Európában domináns lesz, elég rövid időn belül. Ezt a kérdést eldöntötték, akár tetszik ez valakinek, akár nem" :-))))))))))))))) Ha az SZKP XXXXII. kongresszusa elhatározta, akkor a fizikai törvények, ha beszarnak is, megváltoznak. Ha tetszik nekik, ha nem. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Sok helyen volt már róla szó, hogy az elektromos autó (most hagyjuk, hogy környezetbarátabb-e) nem képes kiváltani a rendes autót. A nyilvénvaló fizikai problémkra az szokott lenni a standard válasz, hogy pár év múlva jön a jó akksi. :-)))) Csak már ezt hallm vagy 40 éve. Eddig nem jött. Lehet, hogy egyszer jön, de erre jövőt alapozni? Kb. mintha elkezdeném szórni a pénzem, felélném a házam stb., és ha meglrdeznék, hogy mit fogok csinlni, akkor azt mondom, hogy majd lesz jó fizetésem nemsokára és akkor majd minden rendbe jön. És kaptál már ajánlatot? Azt még nem. :-)))))))) A semmire bizakodóak. Ez azért lehet, mert buták/gonoszok ÉS közben álmodozók. Ha tényleg erőlteti az EU ezt az elektromos izét, akkor a következő fog történni: -az alacsonyabb rétegeknek nem lesz autójuk, -tönkremegy az európai autógyártás, elveszik az az előny a robbanómotorok terén, amit egy évszázad alatt felhalmoztak, ez csökkenti a GDP-t -az utazás ellehetlenülése miatt csökken a turizmus, szállítás árbevétele, azaz a GDP Ha sokáig tart majd, akkor csak annyi lesz, hogy más, okosabb országok átveszik az EU helyét az autógyártásban meg a GDP-ransorban. EGy barátom szokta mondani, hogy -Szóltak sokan, hogy a kommunizmus baromság? -Igen. -És mégis kipróbálták? -Igen. -És szar volt? -Igen. Most is ez lesz.
brekker
2022. február 01. 00:15
Ahogy a szerző írja, politikai döntés született, hogy az autózást visszaszorítják Európában.
brekker
2022. február 01. 00:08
Villanyautó drágább lesz, kevesebb lesz, kiköltözők szopnak.
Mr.Falafel
2022. január 31. 14:40
Földtörténeti léptékben a száz-millió év is rövid időnek számít. Az elektromos autó a múlté. Vagy még azé sem. Egy elbaszott komcsi agymenés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!