Orbán győzelme talán értelmetlen a Nyugat számára. De ez az, amit Magyarország akar

2022. április 11. 06:17

Nem nehéz belátni, hogy a választók miért tartottak ki Orbán mellett a nyugati rosszallás ellenére.

2022. április 11. 06:17
null
Henry Olsen
Revista de Prensa

„Nem nehéz belátni, hogy a választók miért tartottak ki Orbán mellett a nyugati rosszallás ellenére. Orbán alacsony társaságiadó-kulcsa vonzotta a befektetéseket, és a munkanélküliség a hivatalba lépése előtti 11 százalékról a járvány előtti 3,4 százalékra csökkent. A kormánya által a gyermeket szülő nőknek nyújtott támogatások 2010 óta mintegy 20 százalékkal növelték a teljes termékenységi arányt.

Még Orbán szoros kapcsolata Vlagyimir Putyin orosz elnökkel sem zavarta meg szavazóit. Valójában Magyarország szerepe az ukrajnai konfliktusban komoly kérdés volt a kampány utolsó napjaiban, amikor az ellenzék határozottan Ukrajna oldalára állt. Az a tény, hogy az ellenzék jelentősen alulteljesített a választások előtti felmérésekhez képest, arra utal, hogy a hangsúly jobban fájt Orbán ellenfelének, mint neki.

Valószínűleg a Fidesz médiauralma is hozzájárult a győzelméhez. De vajon melyik nyugati ország számítana arra, hogy a hatalmon lévő veszít, ha a gazdasága rendben van, és a vezető a többség értékeit képviseli?

Orbán akkor veszít, ha ez már nem lesz így. Ez történik Törökországban épp, ahol az erős ember Recep Tayyip Erdogan a török ​​közvélemény-kutatások végén kullog, annak ellenére, hogy a média nagy részét uralja. Mindezt Törökország 61 százalékos inflációjának köszönheti. Ha rosszak a körülmények, vagy a vezetők nem értik a népet, a választók reagálnak, függetlenül attól, hogy milyen hazugságokkal táplálják őket az állam által fizetett beszélő fejek.

Mo Udall (Ariz.) képviselő egyszer elmondta a demokraták elnökjelöltjének, hogy: »A választók nyilatkoztak – a gazemberek«. Orbán talán nem a nyugati elit csésze teája, de Magyarország pohár pálinkája. Jobb, ha a Nyugat megérti ezt, nem pedig azon siránkozik, hogy a szabolcsi szavazók nem párizsiak.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2022. április 12. 00:04
Igenis számít a nyugat véleménye. Minél jobban visítanak, annál jobb volt a kormány lépése.
Kivűlálló
2022. április 11. 22:55
Mielőtt nyugatnak elszállna az agya a kutya szaros büszkeségtől, üzenem nekik, hogy én nyugatról is a Fideszre szavaztam ( és még nagyon sokan rajtam kívül...!
Jaznaju
2022. április 11. 20:21
Párizs belvárosában minden tizedik szembejövő fehér és szemlesütve jár. Pár nap bőven elég belőle. Jó hazajönni.
balbako_
2022. április 11. 15:05
Ni csak egy külföldi, aki nemcsak arra használja a fejét, hogy hordja a kalapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!