Hitelességi problémák árnyékolják be az árnyékkormányt

2022. szeptember 22. 19:12

Legalább komolyan veszik magukat, és nekilátnak a munkának. Sajnos számos dolog elrontja a képet.

2022. szeptember 22. 19:12
null
Tóth-Bíró Zsófia
Hungarian Conservative

„Magyarország első árnyékkormányát jelentette be néhány nappal ezelőtt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője. Hurrá, jó a Demokratikus Koalíciónak. Legalább komolyan veszik magukat, és nekilátnak a munkának, programokat készítenek, felkészülnek arra, hogy egyszer majd (a távoli jövőben, teszem hozzá, de ez már indokolatlan szarkazmus lenne...) esetleg átvegyék az ország irányítását, nem beszélve arról, hogy Magyarország történetében először egy női leendő miniszterelnök bejelentette leendő kabinetjének tagjait. Háromszoros hurrá neki!

Sajnos ezzel az ígéretes kezdeményezéssel kapcsolatban számos probléma van, amelyek elrontják a képet.

A legnyilvánvalóbb, hogy a DK egy tipikus pezsgő szocialista párt. Vagy inkább limuzin liberális. Szeretnek baloldali pártnak mutatkozni – az Európai Parlamentben a DK a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének tagja –, de ha megnézzük, mit tesznek és mondanak vezető politikusaik, akkor világossá válik, hogy a párt egy globalista liberális formáció. Legutóbb Schiffer András, az LMP volt elnöke fejtette ki, hogy miért nem valódi baloldali egyik (parlamenti) ellenzéki párt sem, ezért erre most nem térek ki. Az viszont fontos tény, hogy egy olyan pártnak, amelyik szereti magát a kisember szószólójának beállítani, miközben árnyékminiszterelnöke, a soha meg nem valósuló európai uniós minimálbér hatalmas támogatója, egy milliárdos, aki egy hatalmas budai villában lakik, komoly hitelességi problémái vannak.

De nem csak Dobrev asszony az, aki megbukik a szavahihetőségi teszten. Bodnár Zoltán, a Magyar Szocialista Munkáspárt (más néven Kommunista Párt) egykori tanácsadója és bürokratája, akit árnyék pénzügyminiszterré neveztek ki, a 2014-es önkormányzati választásokon a Magyar Liberális Párt budapesti főpolgármester-jelöltje volt. A volt bankár és jogász jelenleg az ellenzék által ellenőrzött Budapesten két nagy önkormányzati tulajdonú ingatlankezelő cég felügyelőbizottságának, illetve igazgatótanácsának elnöke – olyan tények ezek, amelyekről a Mandiner megjegyezte, hogy az árnyékkormány honlapján található profiljából kényelmesen kihagytak. Bodnár jelölése a magyar baloldal képmutatásának kvintesszenciája.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veszelka
2022. szeptember 23. 11:15
A sok Fideszes milliomos, milliárdos nem zavarja ezt a szukát? Fideszesek húzzatok a náthás picsába !
u.cserkész
2022. szeptember 23. 10:58
" nekilátnak a munkának. " Milyen munkának Zsófi??
Galerida
2022. szeptember 23. 08:12
Nem szabad őket lenézni, minden hájjal megkent szakemberek! Ezeknek már nem kellene 6 év, hogy eladják és eladósítsák az országot, a rutinjuk és a kapcsolatrendszerük adott! Hatalmas támogatásra számíthatnak...értelem szerűen a majdani "befektetőktől".
zolizolizoltan
2022. szeptember 23. 07:23
"Sajnos számos dolog elrontja a képet." Ez átverés, csak propaganda van az írásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!