Két oldal áll egymással szemben: a francia állam és a bevándorló lakosság – Stratéga

2023. július 04. 17:04

Franciaország egy puskaporos hordóvá vált. A feszültség mintha most mérséklődne, de a helyzet bármikor újra eszkalálódhat.

2023. július 04. 17:04
null
Pócza István
Pócza István

Nem elég stabil a közbiztonság ma Franciaországban, amelynek elsősorban a migrációs helyzet az oka. Egy alapvető társadalmi, kulturális és vallási feszültség jellemzi az ország hétköznapjait. Ehhez jön, hogy a második, illetve harmadik generációs bevándorlók iszlám vallású gyerekei sokszor jóval erősebb identitással bírnak, mint egy francia fiatal. Az egész szituáció megvitatását és a megoldás keresését pedig szinte ellehetetleníti a politikailag korrekt médiakörnyezet. A Mandiner Stratéga vendége Gát Ákos Bence, a Danube Institute külkapcsolati vezetője, az NKE kutatója.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

 

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 05. 02:06
Jób oldali nag írzsem magamat így el iteleg minden bunko migranzst meg minden féle kissebsíget mint a buzsik meg ezsek a franciják
kabafi
2023. július 05. 00:04
Megérdemlitek! Akiket dédelgettetek, most megmutatják a frankót!
Akitlosz
2023. július 04. 21:20
Nem értek egyet a cikkíróval. Osztap_Benderrel értek egyet. Éppen az történik, amit az állam akart. Előre lehetett tudni, mert törvényszerű, hogy a betelepítésnek, a lakosságcserének ez lesz a következménye. Éppen ezért csinálják. A nyugat-európai államokat sem hülyék vezetik. Annál sokkal rosszabb és sokkal veszélyesebb emberek. Terv szerint halad minden. Annyiban zavarják a betelepíttetőket az ilyen zavargások, hogy nehezítik a további betelepítést. Nekik az a jó, ha nem látványosan, fű alatt zajlik. Csak ennyi a bajuk az ilyen zavargásokkal.
röviden
2023. július 04. 20:38
https://www.gofundme.com/f/z86fy-soutien-pour-la-famille-du-policier-de-nanterre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!