Ilyen lett a budapesti olimpiai pályázat logója

2016. április 14. 11:46

A Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika átértelmezett verziója jelenik meg a budapesti olimpiai pályázati emblémáján. A győztes alkotást a Graphasel designstúdió tervezte: munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

2016. április 14. 11:46

Bemutatták csütörtökön a Gellért-hegyen a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját. Az ünnepélyes eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le a nyílt pályázat útján kiválasztott logót.

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem „újraértelmezve” jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni. A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. április 14. 23:15
Én kérek elnézést. Nemcsak ezért, hanem hogy elhisszük, hogy a többmilliárd nem a klientúra kitöméséről szól, ami erre elmegy. Ha meg komolyan vesszük, hogy megrendezzük, akkor azért. Mintha tényleg nem lenne helye ennek a pénznek ebben a kurva országban.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. április 14. 22:31
Kopjanak már a g-be ezzel az olimpiával. Azárt mert a Ducse kattant nem kéne csődbe vinni az országot. Utána meg ott fog állni minden infrastruktúra lerohadva és magyarázkodhat az utókor. Mehetnek az ultrák gyujtogatni a TV székházhoz vagy a műcsarnokhoz vagy ahova küldi a gennyláda őket.
írmag
2016. április 14. 20:43
Tényleg nincs Böskénél méltóbb budapesti jelkép ehhez a nagyhírű játékhoz illeszthetően?
sirgeorge
2016. április 14. 20:17
Az egész balra dől. A tömegközépvonala ferde. Ez idegesítő hiba. (A robbantott konfekti ízlés dolga.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!