Hajótörött horgászokat mentett a rendőrség

2021. május 16. 14:40

2021. május 16. 14:40
null

Két bajba jutott horgászt mentett ki a hétvégén a Balatonból a parti őrség – számolt be a police.hu. A két férfi a Badacsonyörs előtti vízterületen, egy vízben lévő stégről horgászott, csónakjuk azonban az erős szélben elsodródott ők pedig az emelvényen rekedtek. 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére fonyódi egységének tagjai hajóval a helyszínre siettek, és a két horgászt a szolgálati hajóba emelték, majd az elszabadult csónakkal együtt  biztonságban partra tették őket. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon! 

Kép: Police.hu

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. május 17. 11:17
Közelről is láttam párszor a motorcsónakjukat. Hátul 2 db bazi nagy állat motor van rajtuk. Nem tudom, hány lóerős, de sok. Szerintem ezzel pár perc alatt keresztülérik a Balcsit. Mikor baj van, akkor kell is ekkora lóerő, meg gondolom a dupla motor a biztonság miatt van. Jó érzés, hogy vannak ezek.
még fokozza
2021. május 17. 10:02
Ez is jó. De olyan hír nincs amit a vadász balesetnél jobban szeretek.
még fokozza
2021. május 17. 10:01
Minek mentek oda.
Cserna János
2021. május 16. 20:39
Megnyugtató, hogy van vízirendészet. Köszönet nekik, meg azoknak, akik szervezik a tó körüli életet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!