Karácsony Gergely, Gyurcsány bizalmi emberével, Draskovics Tiborral együtt fúrta meg a Budapest-bérletet

2024. január 03. 12:31

Kérdezze már meg valaki ettől a magasra és vékonyra nőtt hazudozótól, vajon miért nézi hülyének a budapestieket?

2024. január 03. 12:31
Wintermantel Zsolt
Wintermantel Zsolt
Facebook

Napok óta jöttek mentek az információk a Budapest-bérlettel kapcsolatban. Karácsony Gergely nagyon sajnálkozott és természetesen, mint mindig, most is a kormányra mutogatott. Hangosan és látványosan.

Ezzel szemben a ma nyilvánosságra került információk alapján kiderült: Karácsony Gergely, Gyurcsány bizalmi emberével, Draskovics Tiborral együtt 

fúrta meg a Budapest-bérletet.

Néhány tény:
1. Karácsony Gergelyéknek nyilvánvalóan tisztában kellett lenniük azzal, hogy az együttműködést szabályozó szerződés tavaly december 31-én lejár.
2. Nyilvánvalóan tisztában kellett volna lenniük azzal, hogy ebben a szerződésben olyan fontos jogosítványok vannak Budapest részére, amelyek elvesztése stratégiai hiba a városvezetés részéről, elég ha a menetrendi vétóra, vagy a bérletek elfogadására gondolok.
3. Egészen nonszensz, hogy az esetleges meg nem hosszabbításról egy internetes portálon megjelenő hírből, néhány nappal a szerződés lejárta előtt értesülünk csak!
4. Egészen addig -minden jel arra utal- a főváros az égegyadta világon semmit nem csinált a szerződés meghosszabbítása érdekében.
5. Jó ha tudjuk, hogy 2020-ban, ‘21-ben, ‘22-ben és ‘23-ban 7,4 Mrd forintot kellett fizetnie a fővárosnak a MÁV-HÉV és a Volán által nyújtott szolgáltatásokért.
6. Négy év változatlan díj után jövőre 8,6 Mrd lett volna a fizetendő összeg, amit nem írtak alá, tehát 1,2 Mrd forint növekedés (ami az infláció töredéke) miatt dobta el a főváros a további együttműködés lehetőségét, teljességgel veszélybe sodorva a Budapest-bérlet további fenntarthatóságát.

Kérdezze már meg valaki ettől a magasra és vékonyra nőtt, kényszeresen vigyorgó hazudozótól, vajon miért nézi hülyének a budapestieket?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 05. 13:09
a FIDESZES Lézerjani szabotálja a megállapodást, mert Orbántól parancsba kapta, hogy büntetni kell a még mindig szabadságszerető, demokratikus, Orbán pártállami diktatúrájának ellenálló. Budapestet.
Tommaso
2024. január 04. 20:53
Az Orbán- rezsim 10 millárdokat vett el törvénytelenül a fővárostól, további 10 + 6 millliárddal tartozik a fővárosnak, és pofátlannul azt állitják, hogy Budapest 2 milliárdos tartozása az oka a kialakult helyzetnek. Mindenki tudja, hogy Orbánék hosszú ideje büntetik a szabadságszerető Budapestet. És ezzel együtt a félmillió budapesti hivüket is, mert nekik a hatalomért semmi sem drága Átlátszó, primitiv hazugság a döntéshozataltól fényévekre lévő Draskovicsot vádolni. Ebben az országban mindenről a hatalmon lévő Orbán és kormánya határoz. Arról is, hogy a BKV bérlet megszüntetésével büntetik a budapestieket, mett ők nem nyalják a diktátor seggét, mint a vidéki kistelepülések.
Tommaso
2024. január 04. 20:48
Az Orbán- rezsim 10 millárdokat vett el törvénytelenül a fővárostól, további 10 + 6 millliárddal tartozik a fővárosnak, és pofátlannul azt állitják, hogy Budapest 2 milliárdos tartozása az oka a kialakult helyzetnek. Mindenki tudja, hogy Orbánék hosszú ideje büntetik a szabadságszerető Budapestet. És ezzel együtt a félmillió budapesti hivüket is, mert nekik a hatalomért semmi sem drága
Tommaso
2024. január 04. 20:48
A döntéseket nem egy Draskovics nevű hozza, akinek nincs is politikai pozicója, hanem a fővárost a kormánykritikus hozzáállása miatt évtizedek óta büntető, hatalomcentralizáló Orbán-rezsim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!