Karácsony reagált Lázárra: Megvédtük a Budapest-bérletet! (VIDEÓ)

2024. január 09. 15:09

Mint mondta, egyetlen budapesti sem járhat rosszabbul.

2024. január 09. 15:09

Mint arról beszámoltunk, kedden délelőtt fontos bejelentésekkel teleszőtt sajtótájékoztatót tartott Lázár János építési és közlekedési miniszter. A tárcavezető megjegyezte, ha Karácsony Gergely elaludt vagy elbambulta a szükséges megállapodást, a számlák kifizetését, attól nem tudnak eltekinteni, pedig Budapest az egyetlen olyan város Magyarországon, amely extra támogatásban és kedvezményekben részesül, hiszen a debreceniek például nem használhatják ingyen a MÁV és a Volán járatait.

Ezt is ajánljuk a témában

A fontos bejelentésekre videóban reagált a budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely is, aki négy pontban fogalmazta meg gondolatait.

„– Egyetlen budapesti sem járhat rosszabbul.

 – Végrehajtjuk azt a programot, amire 2019-ben felhatalmazást kaptam, és amiben ez szerepel: »Regionális kooperációt kezdeményezünk a megerősített BKK, a MÁV és a Volánbusz között, valamint egységes jegy- és bérletrendszer bevezetéséért fogunk dolgozni Budapesten és az agglomerációban«. Célom, hogy a budapesti és az agglomerációs közlekedést jobban integráljuk, ennek megoldása nem lehet más, mint hogy a főváros és az állam közösen rendeli meg a közösségi közlekedést.

 – Helyes, ha a kormány ebben is, és a 14 év alattiak ingyenes utazásában is követi Budapestet.

 – A tartós barátság alapja a pontos elszámolás: a bevételeken az utasok által megtett kilométerek alapján osztozik Budapest és az állam. Az elszámolásról szóló tárgyalásokon olyan megoldásra van szükség, ami egyaránt jó az utazóknak, az állami és a fővárosi szolgáltatóknak.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. január 11. 11:54 Szerkesztve
Ne haragudj Karácsony elvtárs, de Gréczi faszán több bőr volt amikor tövig húzta, mint a te pofádon. Mi volt az elsős olvasókönyvemben az első mondat? A ló áll. És mi volt Hadházi elvtárs elsős olvasókönyvében? A lófasz áll. Pornószakon végzett.
Krupp Skya
2024. január 11. 11:46 Szerkesztve
A hamis Lánchíd számlákat is megvédjük. Miért harapta meg Karácsony elvtársat a Lánchíd számlája? Mert hamis volt.
Shanya
2024. január 10. 18:31
"Végrehajtjuk azt a programot, amire 2019-ben felhatalmazást kaptam..." És miért tartott ilyen sokáig? Ez az ember még el sem tudja játszani , hogy polgármester, nyilvánvaló, hogy egy kis bábu, akit irányítanak. Szánalom.
lefty67
2024. január 09. 23:20
Gelgő már közlekedési "adjuntkus" is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!