Ha van 82 milliója, beköltözhet abba a lakásba, ahol Presser Gábor felnőtt

2024. február 05. 17:03

Ebben a lakásban élt az LGT zenésze, akinek a felső szomszédja Seress Rezső, a Szomorú vasárnap tragikus sorsú zeneszerzője volt.

2024. február 05. 17:03
Sal Endre
Sal Endre

Izgalmas hirdetésre bukkant a Mandiner az Ingatlan.com oldalán, 82 millió forintért hirdetnek egy budapesti, Dob utcai lakást, külön kiemelve, hogy abban az ingatlanban élt sokáig Presser Gábor zeneszerző, énekes, az LGT frontembere. A lakás két és fél szobás és 83 négyzetméteres és az I. emeleten található. A hirdető arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak az ingatlan különleges Presser miatt, hanem maga a ház is, amelyet számtalan híresség lakott korábban. 

A Dob utcai ház II. emeletén élt ugyanis Seress Rezső, a neves bárzongorista, 

aki 1933-ban megzenésítette Jávor László Szomorú vasárnap című szerzeményét, amelyet a megjelenése után sokan csak az öngyilkosok himnuszának tituláltak. Kétségtelen, többek is úgy vetettek véget az életüknek, hogy mellettük feküdt a Szomorú vasárnap kottája. 

Seress az újságok túlzásának tartotta az öngyilkosok himnusza kifejezést és bántotta, hogy ilyen körítést kap a Szomorú vasárnap. Ő lakott a II. emeleten a Dob utcai házban, a kis Presser pedig az elsőn. És az utóbbi jól emlékezett rá felnőttként, hogy a nélkülöző, az életben csalódott zongorista minden áldott nap délután kettő órától a Szomorú vasárnap különböző feldolgozásait hallgatta hangosan. Olyannyira hangosan, hogy az első emeleti lakásban is jól hallatszott. „És hát ugye választhattam, hogy vagy őt hallgatom, vagy gyakorlok” – mondta ezzel kapcsolatban Presser Gábor. 
 

Seress Rezső és Presser Gábor fényképe a Dob utcai ház lépcsőházában.
Fotók: ingatlan.com/H2 Real Estate
 

A többit tudjuk. Seress Rezső, a szomorú zongorista 1968-ban, 78 éves korában kiugrott a Dob utcai lakása erkélyéről. Túlélte a zuhanást, a MÁV-kórházba szállították, ott viszont megfojtotta magát azzal a dróttal, amely a gipszét tartotta. 

Presser Gábor mindig nagy szeretettel beszélt az interjúiban a Dob utcai házról és a lakásáról. 

Az épület közössége amúgy büszke a korábbi lakóira, hiszen Seress mellett Presser Gábor fényképe is kint van a lépcsőházban, mellette pedig más hírességeké, akik itt éltek korábban. „Első emelet egyes lakás. A hirdetés tárgya. Itt élt és bontogatta szárnyait Pici bácsi” – áll a Mandiner által megtalált hirdetésben, amelyből az is kiderül: „Ám ez a ház, nem az a ház. Ennek még van lelke, lakóközössége, történelme és öröksége.” A hirdetés bájos, már csak a vételárat, a 82 millió forintot kell kifizetnie annak, aki az LGT zenészének egykori lakásába szeretne beköltözni. Oda, ahová áthallatszottak a Szomorú vasárnap dallamai…

Nyitóképen Presser Gábor. Fotó: MTI-archív/Koszticsák Szilárd 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. február 06. 00:26
>>>Suttyó 2024. február 05. 17:05 Nováknak mennie kell. <<< Nem kell az engedélyünk. Induljon.
5m007h 0p3ra70r
2024. február 06. 00:24
100 milláért bárki megnézhet azt ahogy a hajam lenőtt.
nempolitizalok-0
2024. február 05. 20:20
Értelmetlen zsidózni, mert a legtöbb már régen elmenekült onnan. Nekem épp a Dob utcában lakott egy zsidó kollégám, a 90-es években költöztek Újpestre. Viszont cigány arrafelé egyáltalán nem kevés, ráadásul épp a problémásabbak.
nempolitizalok-0
2024. február 05. 20:18
Dob utcába 82 milláért. Kemény. Aludni nem fog, de parkolni se. És akkor a szomszédokat nem is említem, mert a fele tuti AirBN lakás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!