Ez történik az autógumi belsejében, ha kátyúba hajtunk (Videó)

2024. március 13. 14:58

A gumiabroncson belülre szereltek egy kamerát, fantasztikus felvétel a végeredmény.

2024. március 13. 14:58

Nyitókép: Youtube-videó

***

Mi történik egy gumiabroncson belül, miközben az autóval haladunk? A vezess.hu arról ír, hogy egy páratlan felvételnek köszönhetően 

szokatlan szemszögből, belülről láthatjuk egy autóra szerelt abroncs működését miközben az kátyús útszakaszon halad át.

Az apró, jó felbontású képet készítő akciókamerák segítségével az eszköz adott, már csak az emberi kíváncsiság hiányzik a képletből, amit a Warped Perception Youtube-csatorna készítője tesz hozzá, írják.

Hozzáteszik: a készítő a felni belső falára rögzítette a kamerát, ami a gumi belsejét figyeli mozgás közben. A nagyobb hatás kedvéért „egy jó adag centírgyöngyöt is beleöntött a gumiba, ami jobban mutatja a fellépő erőket, az abroncs mozgását. Ezek műanyagból vagy üvegből készült apró golyók, amelyeket a felnire szerelt abroncsba öntenek, és arra szolgálnak, hogy kiegyensúlyozzák a kereket forgás közben. 

A gyöngyök érdekes szemszögből mutatják meg a gumiabroncs forgása közben fellépő centrifugális erőket. 

Emellett látványos, ahogy a gyöngyök lassú sebességgel repülnek” – tudjuk meg. 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. március 14. 09:29
Ennek a gyöngynek még utána kell járni. A felvétel meg arról szól, hogy mi történik akkor, ha kamerát rakunk egy forgó kerékbe. Mondjuk érdekes látni, hogy minden fordulatnál mennyit deformálódik a gumi és egy-egy kátyú külön-külön is mekkorát üt.
I feel the earth move under my feet
2024. március 13. 18:19
Annyi esze nem volt az istenbarmának, hogy a kamerával átellenben felragasszon egy akkora ólmot, mint amennyi a kamera súlya és hogy a kamera talpát egy pántoló szalaggal rögzítse..
kislaci-2
2024. március 13. 17:14
kurva anyat az utaknak meg anak is aki nem csinalja meg a masfel millas fenimel egyfolytaban a godroket kerulgetem
Rodolfo
2024. március 13. 15:59
Az az abroncs már eleve gatyára volt hajtva. Magyarországon ezért leszereltetik a rendszámot. Csak Amerikában és a putritelepen szerelnek fel ilyen szétrágott, teljesen repedezett abroncsot a felnire. Eközben a videón az ürge állítja hogy az abroncs jó állapotban van, mialatt látszik, hogy az egész kerék üt és kiegyensúlyozatlan (55 grammot kér csak az egyik oldalra!). Aztán az ürge megint magabiztosan kijelenti, hogy ki van egyensúlyozva a kerék, a gyöngyök működnek természetesen. 🤣🤣 A kátyú meg sehol, csak pörög a kerék és repdesnek a gyöngyök. F@sza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!