Lebuktatta Ungár Péter a főpolgármestert: kiderült, hogy Karácsony Gergely közpénzből folytat pártpolitikai kampányt

2024. április 02. 19:44

A Meta adataiból kiderült: Budapest főpolgármestere nem egyszer hirdetett már a fővárosi adófizetők pénzén pártpolitikai témákban.

2024. április 02. 19:44
null

Nyitókép: Bánkúti Sándor / Ripost

Közpénzből folytat pártpolitikai kampányt Karácsony Gergely – írta meg Ungár Péter közösségi oldalán kedden.

Ungár: Karácsony közpénzből folytat pártpolitikai kampányt

Karácsony Gergelynek úgy látszik annyi a baja Rogán Antallal, hogy Rogán nem a Városházán dolgozik. Közpénzből folytat pártpolitikai kampányt Karácsony Gergely, amely egyedül az összegben tér el a rogáni propagandától. Nem is hajlandó ezen változtatni, hiszen semmit sem reagált Vitézy Dávid felhívására, hogy tiszta és fair kampány legyen Budapesten” – fogalmaz az LMP-s politikus.

Ungár hozzáteszi: a Rákos-Dubajt az LMP is ellenzi, ezért – mint megjegyzi – „minden fenntartásunk ellenére, ennek megfelelően fogunk szavazni a »Lakógyűlésen«”

De morális felsőbbrendűségét elvesztette az a főpolgármester, aki választási időszakban a budapesti adófizetők pénzén kampányol, 

miközben a kormánypártokon ugyanezt kéri számon” – szögezi le.

Kérdéssel fordultunk Ungár Péter pártjához

Lapunk pár héttel ezelőtt felkereste az LMP-t, hogy megtudjuk, mi a párt véleménye arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat pénzén – azaz közpénzen – hirdeti olykor a saját Facebook-posztjait: s nem csupán a fővárossal kapcsolatos ügyeket, hanem a kormányt bíráló témákat is. Magyarán a főpolgármester politikai csatározásokat is közpénzből finanszíroz.  

A zöld párt lapunk megkeresésére akkor azt válaszolta, hogy 

az LMP – Magyarország Zöld Pártja miden tiltott kampányfinanszírozást elítél, 

akár a kormány, akár a főváros folytatja azt”.

A Meta hirdetéstára pedig tételesen rögzíti a fizetős posztokra elköltött összegeket, a célcsoportot és egyéb – a hirdetett tartalommal kapcsolatos – adatokat. Így könnyedén nyomon lehet követni, mi Karácsony Gergely hirdetéseinek finanszírozója, ami nem más, mint Budapest Főváros.

Forrás : Meta hirdetéstár
Forrás : Meta hirdetéstár
Forrás : Meta hirdetéstár
Forrás : Meta hirdetéstár

 

***

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­l­­á­­n­y­o­­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­k­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
dryanwolf
2024. április 03. 22:37
Tisztelt Honfitársam! A Karácsony maga is egy csoda: "az Istennek gyereke született (magas és vékony), aki eljött közénk." Ön mit gondol erről? (ennek megfelelően fogunk szavazni)
Ad majorem Dei gloriam
2024. április 03. 20:50
Nem értem, hogy hogy tudtak ennyien erre a takonygerincű mamlaszra szavazni. Két üzemmódja van: vagy bárgyún vigyorog, vagy Orbánra mutogat. 5 év alatt SEMMI érdemi tevékenységet nem végzett. Demszkynél is szarabb pedig az már kategória volt.
evpus
2024. április 03. 12:21
Ez nem tisztességes! Amit eddig tett a főváros ellen, az sem!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!