Nem áprilisi tréfa: Karácsony Gergely gyakorlatilag levezette az LMP-t bírálva, hogy ő maga sem ellenzéki

2024. április 05. 06:56

A főpolgármester szerint 30 év távlatában is ő tette a legnagyobb lépéseket Budapest élén.

2024. április 05. 06:56

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

A 444 készített nagyinterjút Karácsony Gergellyel főpolgármesterrel, aki újra indul a címért. Az interjúban Karácsony a saját teljesítményéről többek között elmondta: „Önmagában az, hogy a főváros megőrizte a működőképességét úgy, hogy reálértékben 30 százalékkal csökkent a finanszírozása, és túl kellett élni egy covidot, egy energiakrízist meg egy inflációs bombát, az szerintem önmagában nagyon komoly teljesítmény. De 

van egy csomó terület, ahol az elmúlt 30 év távlatában is a legnagyobb lépéseket tettük, például járműcserében, a 3-as metró felújításában, faültetésben,

 természetvédelmi területek átsorolásában, lakhatási programokban.”

A Városligettel kapcsolatban szerinte finomult az ellenséges álláspontja: „Annyiban finomult, hogy vannak ott épületek, amik megépültek, amiket nem fogok lebontani. 

Nyilván nem fogok odamenni egy csákánnyal.”

Hozzátette, hogy a Liget-projektet sikerei ellenére mégis hibának tartja: „A Zene Háza, ami joggal népszerű épület, egy szép installáció. Épületként szerintem alig használható. Kiváló programok vannak, de egy akváriumban koncertezni nem annyira jó. Én értem, hogy az volt a koncepció, hogy látszódjon jól a Vajdahunyad vára, és legyen szép az egész, de hát maga az épület 80 százalékban a föld alatt van.

 Akik elbizonytalanodtak a Városliget projekt kapcsán, korábban ellenezték, most pedig azt látják, hogy ez tulajdonképpen szép, azt képzeljék el, hogy ha ugyanennyi közpénzt elköltöttünk volna arra, hogy mondjuk a Podmaniczky sétányt megújítsuk,

 vagy valamilyen rozsdaövezetben csináljuk, akkor ezek ugyanolyan szép és funkciójukban jobb épületek lennének.”

A kérdező erre epésen megjegyezte: „az  adófizető mégis azt látja, hogy még ha borzasztó sok pénzből is, de 

valami ott elkészül, míg önök egy parkolóból nem tudnak parkot csinálni öt év alatt.”

A többi jelöltről Karácsony így vélekedett: „Mondjuk úgy, hogy vannak megérzéseim, de azért ennél egy kicsit többről van szó. Én arra készülök, hogy a 

Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, vissza fog lépni Vitézy Dávid javára. 

Látom, hogy a kormányzati propaganda inkább szól Vitézy Dávidról, mint Szentkirályi Alexandráról, és fideszes politikusok ajnározzák Vitézy Dávidot, az Orbán kormány egykori államtitkárát, tehát én azt gondolom, hogy ő a Fidesz első számú jelöltje.”

Aztán 

Karácsony Gergely érdekes fejtegetésbe kezdett az LMP-ről, ami szerinte nem ellenzéki párt.

Kifejtette, az LMP  „egy proxy-Fidesz lett. Amikor Vitézy Dávid bejelenti, hogy főpolgármester-jelöltként indul a választáson, másnap az LMP napirend előtti hozzászólásban elmondja, hogy Vitézy Dávid milyen zseniális, és erre egy előre megírt válaszban a kormány tagja elmondja, hogy Vitézy Dávid milyen nagyszerű, Karácsony milyen hülye, és nem említi meg a saját jelöltjét. Nem kell ehhez agysebészet, hogy valaki átlássa ezeket az összefüggéseket.”

Nem tett arról említést Karácsony, hogy az LMP őt támogatta még „anno”.

Magyar Péterről így fogalmaz: „Azt gondolom, hogy külön pályán vagyunk.

 Ami a NER-nek rossz, az az országnak jó, ő meg üti a NER-t, mint a répát, úgyhogy ehhez sok sikert kívánok.

 Ő Wass Albert verseket posztol, én József Attilát. 

Nagyon különböző módokon lehet ennek a rendszernek az ellenzékének lenni, és én természetesen becsülöm az ő bátorságát, meg lelkierejét, mert azért biztos sok szempontból ez egy nehéz történet, és sok sikert kívánok neki. És nagyon szívesen beszélgetek bárkivel, vele is, de most nem éreztem azt, hogy lennének közös ügyeink.”

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­y­­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
heki19
2024. április 06. 19:25
A főpolgármester szerint 30 év távlatában is ő tette a legnagyobb lépéseket Budapest élén. Még egy lépést légyszi.. Jó messzire ha lehet.
melybuvar
2024. április 06. 08:07
Nevezzünk be a "Guinness" rekordokba: nekünk van a leghülyébb főpolgármerterünk világon.
makapaka2
2024. április 05. 18:13
Általad itt a bemutatkozója egy primitív, hazug bunkó ellenzéknek . Sajnos többnyire ilyen szánalmas, színvonaltalan az ellenzékünk. Ezért rajongtok most egy pszichopata, bántalmazó , nyálas ficsúrért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!