Meghalt Paul, a jósoló polip

2010. október 26. 15:39

Elhunyt Paul, a 2010-es foci vb alatt sztárrá vált polip. Az állat azzal vált világhírűvé, hogy a német válogatott összes meccsét, és a vb-döntőt is helyesen tippelte meg.

2010. október 26. 15:39

A nyári futball-világbajnokságon sztárrá vált Paul kedden pusztult el Németországban lakhelyén, az oberhauseni állatkertben. Az intézmény igazgatója szerint a polip természetes halállal halt meg. Az átlagos kort, két és fél évet élt Paul valószínűleg saját sírhelyet kap és síremléket is állítanak neki az állatkertben.

A polip azzal vált híressé, hogy a vb-n a német válogatott összes meccsének kimenetelét eltalálta, de Spanyolország döntőbeli győzelmére is jól tippelt. A vébé után az állatkert bejelentette, visszavonul, gondozói úgy látták, nyugalomra van szüksége, elege van a tévékamerákból és a villanó vakukból. A népszerű víziállat életének utolsó fél évében aranybánya lett, mobilalkalmazásokon is feltűnt, dokumentumfilmet forgattak róla. Pault a madridi állatkert minden áron meg akarta szerezni, de az oberhauseniek nem adták, pedig sok pénzt kínáltak érte és értékes csereállatokat.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Standup Johny
2010. október 26. 16:39
Isten véled drága jó Paul, Ki lesz így , ki nekünk jósol? Gyászol téged sok-sok ember, Óceán és világtenger. :o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!