Tragédia Angolában

2010. január 09. 16:31

Három halálos áldozata van eddig a togói futballválogatott elleni terrortámadásnak.

2010. január 09. 16:31
Már három halálos áldozata van a togói futball-válogatott elleni támadásnak - közölte a BBC. Az Afrikai Nemzetek Kupájának otthont adó Angola északi részén fegyveresek nyitottak tüzet a csapat buszára. A csapat visszalép, nem vesz részt a tornán, amely vasárnap kezdődik. Togo hétfőn játszotta volna első csoportmérkőzését.

A busz sofőrje még pénteken halt meg. Szombaton Kossi Agassa, a kapus, aki az egyik francia klubnál játszik, azt nyilatkozta, hogy sérüléseibe belehalt a segédedző és a csapat egyik szóvivője is. A támadás kilenc sérültje között két játékos van. Togo válogatottjában játszik a Manchester City csatára, Emmanuel Adebayor is, aki nem sérült meg, de a játékost idegileg nagyon megviselték a történtek.

Angola hatóságai szerint az incidens az olajban gazdag Cabinda régióban történt. A tartomány fegyveres lázadói az önálló államiságért harcolnak. A togói csapatért országuk elnöke különgépet küldött. Állítólag a ghánai csapat is fontolgatja a visszalépést. Az Afrikai Futball Szövetség (CAF) azt tanácsolta a tornára tartó válogatottaknak, hogy inkább repülővel jöjjenek, ne busszal.

Terrortámadás után (Hírszerző, FH)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!