Jeff Bezos röpíti az űrbe a történelem legfitalabb kozmonautáját

2021. július 15. 19:54

Egy 18 éves fiatalember is a New Shepard űrhajó fedélzetén lesz, amikor az megteszi első útját a világűrbe július 20-án, ezzel ő lesz a világ legfiatalabb űrhajósa – jelentette be csütörtökön Jeff Bezos űripari vállalata, a Blue Origin.

2021. július 15. 19:54
null

Oliver Daemen, aki 2020-ban végezte el a középiskolát és rendelkezik pilótajogosítvánnyal, a hollandiai Utrechtben fog egyetemre járni, ahol fizikát és inniváció menedzsmentet fog hallgatni. Fizetett azért, hogy a világűrbe repülhessen. Nem ő a nyertese annak a 28 millió dolláros aukciónak, amelyen az űrrepülésre lehetett licitálni. A jótékonysági aukció nyertesének kilétét nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy ő az űrhajó egy későbbi útján fog repülni.    

„Ez lesz a New Shepard kereskedelmi célú működésének a kezdete, és Oliver az emberek egy új nemzedékét képviseli, aki segít nekünk a világűrbe vezető út felépítésében” – mondta Bob Smith, a Blue Origin elnökvezérigazgatója. A 18 éves fiatalember együtt utazik Jeff Bezosszal és annak fivérével, Markkal, valamint Wally Funkkal, a 82 éves egykori pilótanővel. Így a 18 éves Daemen és 82 éves Funk a legfiatalabb és a legidősebb űrhajósa lesz, aki a világűrbe tart.

(MTI)

Fotó: BLUE ORIGIN / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. július 16. 07:52
Nettó bohóckodás ami az amcsiktól már megszoktunk.
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. július 15. 22:14
Remek ez a kép a két szimpatikus izraelitáról. Így profilból különösen bizalomgerjesztőek.
Rugo
2021. július 15. 20:34
Én talán akkor bíznék Bezosban ha mellettem ülne (min 2m-re) és én kezelném a katapultját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!